Kuupik Kleist - Drømmen om frihed
Hør uddrag

Kuupik Kleist - Drømmen om frihed

Christian Schultz-Lorentzen, Niels Ole Qvist

Politikens Forlag
Tidligere landsstyreformand Kuupik Kleist overtog regeringsmagten i Grønland i 2009. Netop i de dage, da selvstyret blev indført.

Kuupik Kleist satte sig efter en historisk valgsejr i spidsen for en omkalfatring af landet: Reformer skulle på skinner, de udstødte skulle løftes ud af fattigdom, der skulle gang i råstofindustrien og gøres op med vennetjenester og voksende racisme i landet. Fremfor alt var ambitionen at give Grønland en stærk stemme på den internationale scene. Den voksende interesse for det høje nord skulle udnyttes til at forbedre oprindelige folks levevilkår i hele Arktis.

Med Kuupik Kleist som guide belyser denne bog alle aktuelle Grønlands-temaer: Selvstændighedskampen, forholdet til stormagterne, klimakrisen og de endnu åbne sår mellem Grønland og Danmark. Samtidig er bogen et fascinerende blik ind i magtens maskinrum. Med brug af insider-kilder afdækkes hidtil ukendte forløb, blandt andet fordækte forsøg på at påvirke grønlandske beslutningstagere, når milliarder var på spil.

På det menneskelige plan personificerer Kuupik Kleist de udfordringer, hans generation måtte kæmpe med. Som ung røg han ind i et misbrug og en eksistentiel krise. Men han rejste sig og tog ansvar, ikke kun for sig selv og sin familie, men for landets udvikling. Livet igennem har han holdt fast i de værdier, han fik med fra sin kommunistiske far: Kæmp for din og landets ret – og værn om de svage.
Læs mere
Vælg udgave:
 e-bog (epub)
Belastning...
Link to Saxo
DKK 169.00
Sprog: Dansk
ISBN: 9788740057546
Format: ePub
E-bog Udk. 21. June 2019
Beskyttelse: Digital vandmærkning
Forlag: Politikens Forlag
Anmeldelser og omtale
 
 
 
 
 
-  Jyllands-Posten, Lars Ole Knippel
Helstøbt og velskrevet biografi.
Downloads
TOP  ▲
Andre bøger af Christian Schultz-Lorentzen, Niels Ole Qvist
Sallak
Lars-Emil Johansen Siumup siulittaasorisimasaatut, naalakkersuisut  Læs mere
Den utæmmelige
Bogen beskriver den kontroversielle politikers skandaler, vilde drukture og Læs mere