Kriser, krak og kaviar
Læs uddrag

Kriser, krak og kaviar

Lars Tvede

Jyllands-Postens Forlag
Hvorfor økonomier og børsmarkeder er ustabile, og hvordan du kan forudse de største opsving og nedture.

Økonomier er stærkt turbulente. Et år kan vi opleve højkonjunktur med boom i aktier og ejendomspriser ledsaget af fester, champagne og kaviar. Flere og flere tror, at opsvinget nærmest vil vare evigt. Blot et par år senere kan vi være sunket ned i en dyb krise med konkurser og børskrak. Mange frygter nu, at økonomien aldrig bliver bedre.

Lars Tvede tager i denne bog lytteren med på en fascinerende rejse gennem økonomiens historie og præsenterer de mest centrale teorier om økonomiske konjunkturer. Lige siden John Law indførte papirpenge i Europa i 1700-tallet, har eksperter prøvet at forstå, hvad der skaber de store udsving, og hvordan regeringer og centralbanker kan styre nogenlunde sikkert gennem høj- og lavkonjunkturer. Hvor tæt er vi nu på en viden, der kan afbøde de største skader?

Kriser, krak og kaviar er fagligt velfunderet og samtidig skrevet i et let sprog krydret med anekdoter og historier. Hvem skulle fx have troet, at de første gennembrud i nationaløkonomi og kriseteori blev skabt af en skotsk gambler, skørtejæger og morder og en hårdkogt irsk storspekulant? Og hvad var dramaet bag den store depression i 1930'erne og dotcom-krakket ved årtusindskiftet?
Læs mere
Vælg udgave:
 e-bog (epub)
 lydbog (download)
 p-bog (indbundet)
Belastning...
Link to Saxo
DKK 149.00
Sprog: Dansk
Spilletid: 12T 18M
ISBN: 9788740060744
Format: Download MP3
Lydbog udk. 10. January 2020
Indlæst af: Peter Carstens
Forlag: Jyllands-Postens Forlag
Omslagsgrafiker: Imperiet
Anmeldelser og omtale
Proinvestor, Helge Larsen
Tvedes tanker tangerer investorbibel … I bogen tager Lars Tvede os ubesværet på en underholdene og spændende rejse gennem økonomiens historie fra John Law som indførte papirpengene i 1700-tallet efterfulgt af en omfattende præsentation af de mest centrale teorier om de økonomiske konjunkturer … Det er svært stof, men i Lars Tvedes pædagogiske udlægning tabes man som læser ikke på gulvet . Læs mere
Weekendavisen, Kristian Ditlev Jensen
Kareter fulde af pengesedler, gamblere med ansvaret for hele landes økonomi, folkeopstande i Paris' gader og guldgravere, der dør af mystiske sygdomme i USA. Lars Tvede leverer portrætter, scener, drama. Og der er dårligt gået en tiendedel af bogens 300 sider, før man har fået et økonomisk crash course. Læs mere
Downloads
TOP  ▲
Andre bøger af Lars Tvede
Fremtidsklar
Lars Tvede, Nicolai Chen Nielsen
Verden forandrer sig med stadig større hast, og dermed øges risikoen for, Læs mere
Bobler, bullshit og børsfest
Hvordan navigerer man i et børsmarked i krisetid? Lars Tvede har samlet Læs mere
Børshandlens psykologi
Børshandlens psykologi fortæller om de psykologiske fænomener, der Læs mere
Supertrends
Det er svært at spå om fremtiden – men det er ikke umuligt. Lars Tvede Læs mere
Børshaj
Lars Tvedes liv som hippie, yuppie og nørd, med vilde opture, brutale Læs mere