Kriser, krak og kaviar
Hør uddrag

Kriser, krak og kaviar

Lars Tvede

Jyllands-Postens Forlag
Hvorfor økonomier og børsmarkeder er ustabile, og hvordan du kan forudse de største opsving og nedture.

Økonomier er stærkt turbulente. Et år kan vi opleve højkonjunktur med boom i aktier og ejendomspriser ledsaget af fester, champagne og kaviar. Flere og flere tror, at opsvinget nærmest vil vare evigt. Blot et par år senere kan vi være sunket ned i en dyb krise med konkurser og børskrak. Mange frygter nu, at økonomien aldrig bliver bedre.

Lars Tvede tager i denne bog læseren med på en fascinerende rejse gennem økonomiens historie og præsenterer de mest centrale teorier om økonomiske konjunkturer. Lige siden John Law indførte papirpenge i Europa i 1700-tallet, har eksperter prøvet at forstå, hvad der skaber de store udsving, og hvordan regeringer og centralbanker kan styre nogenlunde sikkert gennem høj- og lavkonjunkturer. Hvor tæt er vi nu på en viden, der kan afbøde de største skader?

Kriser, krak og kaviar er fagligt velfunderet og samtidig skrevet i et let sprog krydret med anekdoter og historier. Hvem skulle fx have troet, at de første gennembrud i nationaløkonomi og kriseteori blev skabt af en skotsk gambler, skørtejæger og morder og en hårdkogt irsk storspekulant? Og hvad var dramaet bag den store depression i 1930'erne og dotcom-krakket ved årtusindskiftet?
Læs mere
Vælg udgave:
 e-bog (epub)
 lydbog (download)
 p-bog (indbundet)
Belastning...
DKK 149.00
Sprog: Dansk
ISBN: 9788740023855
Format: ePub
E-bog Udk. 28. april 2015
Beskyttelse: Digital vandmærkning
Forlag: Jyllands-Postens Forlag
Anmeldelser og omtale
Proinvestor, Helge Larsen
Tvedes tanker tangerer investorbibel … I bogen tager Lars Tvede os ubesværet på en underholdene og spændende rejse gennem økonomiens historie fra John Law som indførte papirpengene i 1700-tallet efterfulgt af en omfattende præsentation af de mest centrale teorier om de økonomiske konjunkturer … Det er svært stof, men i Lars Tvedes pædagogiske udlægning tabes man som læser ikke på gulvet . Læs mere
Weekendavisen, Kristian Ditlev Jensen
Kareter fulde af pengesedler, gamblere med ansvaret for hele landes økonomi, folkeopstande i Paris' gader og guldgravere, der dør af mystiske sygdomme i USA. Lars Tvede leverer portrætter, scener, drama. Og der er dårligt gået en tiendedel af bogens 300 sider, før man har fået et økonomisk crash course. Læs mere
Downloads
TOP  ▲
Andre bøger af Lars Tvede
Bobler, bullshit og børsfest
Hvordan navigerer man i et børsmarked i krisetid? Lars Tvede har samlet Læs mere
Børshandlens psykologi
Børshandlens psykologi fortæller om de psykologiske fænomener, der Læs mere
Supertrends
Det er svært at spå om fremtiden – men det er ikke umuligt. Lars Tvede Læs mere
Børshaj
Lars Tvedes liv som hippie, yuppie og nørd, med vilde opture, brutale Læs mere