Krigen indeni
Hør uddrag

Krigen indeni

Skæbnefortællinger fra revolutionen i Ukraine

Matilde Kimer

Politikens Forlag
Krigen indeni er en rejse gennem den ukrainske revolution og krig fortalt gennem tre personer, der på hver sin måde hvirvles ind i den blodige konflikt, som stadig hærger i Østukraine. Den beskriver, hvad der sker med mennesker, når en krig kryber langt ind under huden på en – og bliver en del af ens liv og skæbne.
 
Anna er en 42-årig ukrainsk husmor fra Kiev, der arbejder i sin mands parfumefirma, da revolutionen for alvor bryder ud på Majdanpladsen og i hovedstadens gader i februar 2014. Hendes kald bliver nu at tilslutte sig de tusinder af frivillige ukrainere, som støtter Majdan- aktivisterne i deres kamp for at blive en del af Europa. Den 19-årige jurastuderende Bogdan vælger en ganske anden vej. Han bliver kriger. Drevet af et håb om at omstyrte det ukrainske samfund og Ruslands dominans i landet melder han sig ind i en højreorienteret milits, der kæmper i forreste linje ved fronten i Østukraine.

Matilde Kimer fortæller om krigen og dens skæbner. Hun er Ukraine- og Ruslandskorrespondent for DR og har dækket konflikten intenst siden 2014. Krigen Indeni er også hendes personlige beretning om, hvad det har gjort ved hende at opleve had, vold og livsfare på tætteste hold.
Læs mere
Vælg udgave:
 e-bog (epub)
 lydbog (download)
 p-bog (paperback)
Belastning...
Link to Saxo
DKK 99.00
Sprog: Dansk
Sideantal: 320
ISBN: 9788740035124
Format: ePub
E-bog Udk. 30. August 2016
Beskyttelse: Digital vandmærkning
Forlag: Politikens Forlag
Omslagsgrafiker: Sune Ehlers
Anmeldelser og omtale
 
 
 
 
 
-  Kristelig Dagblad, Jens Worning
Matilde Kimer har begået en fremragende fortælling. Om hvad Ukrainekrigen er. Og hvad den gør ved mennesker og deres liv.
Journalisten, Rasmus Elmelund
Kimers fortælling er så medrivende, at man grådigt bladrer og bladrer… bogens egentlige scoop er det dybe indblik i Bogdan og Anna. Matilde Kimer skriver godt, vældig godt.
Bogblogger.dk, Andreas Krog
'Krigen indeni' er en velskrevet og fængende fortælling, som emmer af forfatterens store kærlighed til Ukraine og tiltrækning af krigen. Det giver sammen med de to andre hovedpersoners fortællinger et godt indblik i “den glemte konflikt”.
Kongressen.dk, Anders Agner
Matilde Kimers nye bog ‘Krigen Indeni’ bliver en bestseller. Hvorfor? For det første fordi den tager fat i en konflikt, det er centralt for os i Danmark at forstå, nemlig konflikten i Ukraine. For det andet fordi den er både gennemarbejdet, velskrevet og nærværende. For det tredje, fordi det lyser ud gennem siderne, at bogen er skrevet af en af de dygtigste journalister inden for sit felt.

Summen af disse tre bør danne grundlaget for en bestseller. Så anbefales, det kan bogen bestemt.
Læs mere
Information, Jens Malling
Gribende beretninger fra Europas glemte krig… Iblandet betydelige mængder indlevelse, tålmodighed og evne for empati … gør [Matilde Kimers] dødsforagt hende i stand til at skrive en vigtig sammenfatning af situationen på Europas østfront.
Litteratursiden.dk, Beth Høst
[Det er] meget fascinerende i denne bog at kunne "flytte ind" i krigen og i en konflikt, som er meget vanskelig at begribe detaljerne i. Derfor er det en både nødvendig og interessant bog.
Russisklærer-foreningens medlemsblad, Bente Kliem
MK fremtræder som en ukuelig og dygtig journalist på linje med efterhånden flere kvindelige skandinaviske journalister. Bogen slutter med et håb for Ukraine.
Krigen indeni
Matilde Kimer fortæller om krigen og dens skæbner. Hun er Ukraine- og Ruslandskorrespondent for DR og har dækket konflikten intenst siden 2014. Krigen Indeni er også hendes personlige beretning om, hvad det har gjort ved hende at opleve had, vold og livsfare på tætteste hold.
Downloads