Koryfæerne
Hør uddrag

Koryfæerne

Lena Andersson

C & K
Underholdende konspirationsroman fra en af Sveriges væsentligste forfattere og samfundsdebattører baseret på et af Nordens største mordmysterier: drabet på Olof Palme.

En februarnat bliver statsminister Carl Stjärne i landet Thule skudt og dræbt på åben gade. Politichef Rolf Utterström leder efterforskningen, men det lykkes aldrig at pågribe en gerningsmand, og mordet skal i årene der kommer forblive et åbent sår i landets kollektive bevidsthed. Tredive år senere får journalisten Roger Lilja til opgave at skrive en artikel om mordet. Han kommer i kontakt med en advokat og efterretningsofficer, der hævder, at han har oplysninger om, hvad der i virkeligheden skete. Trådene samler sig om en weekend i Frankrig få måneder før mordet, hvor en inderkreds fra den politiske magtelite er samlet.

Med humor, intelligens og ironi udforsker Lena Andersson atter en gang temaer, der knytter sig til den berømmede svenske velfærdsstat og dens opløsning.
Læs mere
Vælg udgave:
 lydbog (download)
 e-bog (epub)
 p-bog (indbundet)
Belastning...
Link to Saxo
DKK 300.00
Sprog: Dansk
Sideantal: 240
ISBN: 9788740084504
Format: 135x210
Udk. 15. August 2023
1. udgave, 1. oplag
Indbinding: Indbundet
Forlag: C & K
Omslagsgrafiker: Sofie Winding Studio
Oversætter: Jesper Klint Kistorp
Anmeldelser og omtale
 
 
 
 
 
-  Jyllands-Posten, Lars Ole Saurberg
Subtil samfundssatire ... ædende ond
 
 
 
 
-  Berlingske, Merete Reinholdt
Lena Andersson er en vidunderlig skarp og underholdende portrætkunstner af den svenske folkesjæl og en forfriskende kritiker af sit lands socialdemokratiske samfundsmodel … syrligt stof til eftertanke.
Weekendavisen, Klaus Rothstein
Underholdende og tankevækkende.
 
 
 
 
 
-  Politiken, Jes Stein Pedersen
Et chokerende bud på, hvorfor og af hvem Olof Palme blev myrdet … Lena Andersson er ... sublim som skildrer af, hvad magt gør ved folk.
 
 
 
 
-  Kristeligt Dagblad, Jeppe Krogsgaard Christensen
En vild roman om politik, konspirationsteorier og fiktion … skarp og præcis prosa, der er spiddende og sjov.
Downloads