Kort over hende
Hør uddrag

Kort over hende

14 kvinder der forandrede Danmark

Inger Christine Løwe, Sidsel Welden

Politikens Forlag
Kvinders spor gennem historien er overalt omkring os, hvis bare vi kigger efter. Kort over hende tager os gennem Danmark for at beskrive 14 markante kvinder, der har sat deres unikke aftryk på danmarkshistorien.

De råbte ikke nødvendigvis højest, og de var heller ikke frontløbere i kvindebevægelsen. Men gennem deres arbejde gjorde de et indtryk, som gør dem værd at huske den dag i dag.

Vidste du, at Folketingets talerstol er bygget af en kvindelig snedker? At Københavns Universitet blev grundlagt af en kvinde? At der i Frøslevlejren i 1945 sad en kvinde i tysk fangenskab, der havde stået i spidsen for en modstandsgruppe kun bestående af kvinder?

Kvindernes aftryk på historien er overalt omkring os, hvis vi bare justerer vores blik – og dobbelttjekker vores kilder.

I Kort over hende skildres 14 danske kvindeskæbner gennem ord og billeder, hvis spor stadig kan ses, følges og optrevles i dag. På en rejse fra hovedstaden til Hjørring tager forfatterne Sidsel Ana Welden og Inger Christine Løwe læseren på en tur gennem tid, klasse og skiftende opfattelser af køn.

Kvinderne er lige så forskellige, som kvinder er i dag. De tæller alt fra en dronning til en husholderske til en ravkunstner. Det er kvinder, man ikke har syntes var en statue værdig, men de var der og har hver især sat deres præg på historien.

Kort over hende er for alle, der gerne vil læse og spejle sig i en række anderledes kvindehistorier.

Læs mere
Vælg udgave:
 e-bog (epub)
 lydbog (download)
 p-bog (indbundet)
Belastning...
Link to Saxo
DKK 300
Sprog: Dansk
Sideantal: 304
ISBN: 9788740081664
Format: 151x226
Udk. 06. February 2024
1. udgave, 1. oplag
Indbinding: Indbundet
Forlag: Politikens Forlag
Omslagsgrafiker: Kenneth Schultz
Anmeldelser og omtale
Litteratursiden , Anne Cecilie Holk Pedersen
Kvinders historie har måske ikke altid været inkluderet i historiebøgerne, men den er til gengæld at finde i arkitekturen, i kunsten, i livet omkring os, og i bisætninger i retsdokumenter, på små lapper papir, indkøbssedler, broderede tehætter og velholdte huse. Det kræver blot, at vi kigger de rigtige steder og justerer blikket. Dét hjælper Inger Christine Løwe og Sidsel Welden os med i denne bog. Læs mere
Nordjyske, Bodil Christensen
Det er fremragende portrætter, hvor en fremragende tekst sammen med sort-hvide fotos giver et billede af menneskene og tiden … En smuk bog om fjorten kvinder, der fortjener at blive husket.
Downloads