Kongehusets julekalender - Nissefars julerejse gennem kongerækken
Hør uddrag

Kongehusets julekalender - Nissefars julerejse gennem kongerækken

Hendes Majestæt Dronningen

Politikens Forlag
For adskillige hundrede år siden, da Nissefar var en ung Kongehusnisse aftalte han med en juleengel, at han roligt kunne sove hele året med undtagelse af december, så længe han holdt styr på Kongerækken og Kongehusets historie. Det gik fint de første mange år, men på det seneste har Nissefar kun tænkt på at sprede juleglæde på de kongelige slotte og har glemt alt om Kongerækken – han har sågar glemt at fortælle sine børn om de mange, der har siddet på tronen i Danmark, inden Hendes Majestæt Dronning Margrethe II besteg tronen i 1972. Det bliver en travl december for nissefamilien!

Omdrejningspunktet for fortællingen er en oplevelsesrejse gennem den danske kongerække, hvor nisserne i følgeskab af en juleengel støder på spor, som danske konger og dronninger gennem mere end 1000 år har efterladt sig. Juleeventyret bringer dermed fortællinger om nogle af de mange majestæter, som har siddet på den danske trone forud for Dronningen, og således markerer julekalenderens tema samtidig, at Dronningen i 2022 har haft 50-års Regeringsjubilæum.

Nissefars julerejse gennem kongerækken er lavet i samarbejde med Hendes Majestæt Dronningen, der også har skabt historiens nissefigurer – som læseren selv kan klippe ud efter de skabeloner, Dronningen har tegnet.

Bogen er rigt illustreret med en lang række fotografier fra Kongehusets egne gemakker og arkiver samt stemningsfulde illustrationer af Peter Bay Alexandersen.

Læs mere
Vælg udgave:
 lydbog (download)
 e-bog (epub)
 p-bog (hardback)
Belastning...
Link to Saxo
DKK 230
Sprog: Dansk
Sideantal: 96
ISBN: 9788740079685
Format: 255x274
Udk. 20. October 2022
1. udgave, 1. oplag
Indbinding: Hardback
Tegner: Peter Bay Alexandersen
Indholdsgrafiker: Tramperiet
Forlag: Politikens Forlag
Omslagsgrafiker: Alette Bertelsen
TOP  ▲
Andre bøger af Hendes Majestæt Dronningen
Kongehusets julekalender
Hendes Majestæt Dronningen
Dronning Margrethe har skrevet historien om nissernes danmarkskort, der Læs mere