Klæbehjerne
Hør uddrag

Klæbehjerne

Bliv bedre til at huske

Anne Mette Futtrup, Troels W. Kjær

Politikens Forlag
Hjernen kan blive større og stærkere gennem træning – på lige fod med andre af kroppens muskler. Selv små øvelser i hverdagen kan gøre en forskel.

De fleste kender det: Man går i supermarkedet på vej hjem fra arbejde efter nogle få ting til aftensmaden – kartofler, salat, tomater og oksefars – men kommer kun hjem med kartofler, salat og oksefars. Eller man står over for én, der hilser hjerteligt, mens man forgæves graver i sin hjerne efter personens navn.

Det er ikke usædvanligt at have huller i hukommelsen. Nogle gange er det de små ting, vi glemmer. Andre gange kan det være vigtige pointer under en arbejdspræsentation, en tale eller lign. Uanset hvad, er det frygtelig irriterende. Den gode nyhed er, at vi alle med en forholdsvis lille indsats kan forbedre vores hukommelse.

I Klæbehjerne gennemgår professor og hjerneforsker Troels W. Kjær sammen med journalist Anne Mette Futtrup, hvordan hjernen kan blive større og stærkere gennem træning – på lige fod med biceps og triceps. Selv små uvante udfordringer i dagligdagen kan gøre en forskel.

I bogen kan man teste sin hukommelse, og man præsenteres for metoder og teknikker til at lære at huske bedre. Desuden får man tre omfattende træningsprogrammer – et til begyndere, et til øvede og et til dem, der vil indføre egentlige livsstilsændringer, der gavner hukommelsen. Hvert program rummer 28 meget forskellige øvelser, som hver især specifikt påvirker hukommelsescentrene i ens hjerne, så man kommer til at huske bedre.
Læs mere
Vælg udgave:
 e-bog (epub)
 p-bog (hæftet)
Belastning...
Link to Saxo
DKK 149.00
Sprog: Dansk
Sideantal: 208
ISBN: 9788740050912
Format: ePub
E-bog Udk. 21. September 2018
Beskyttelse: Digital vandmærkning
Forlag: Politikens Forlag
Anmeldelser og omtale
Radio Update, Hanne Bærentzen
Bogen er fagligt på et højt niveau, men skrevet i et sprog, hvor alle kan være med. Godt samarbejde mellem hjerneforskeren og journalisten! … Og så gør det jo ikke noget, at bogen simpelthen er underholdende – bogen nævner det ikke udtrykkeligt, men mon ikke det er lettere at huske noget, man er underholdt af? Læs mere
Randi Glensbo
Det er sjov, nem og underholdende træning. Og det virker.
Ugeskriftforlæger.dk
En sjov og anstrengende lille bog, som udfylder et klart behov hos de fleste.
Downloads
TOP  ▲
Andre bøger af Anne Mette Futtrup, Troels W. Kjær
Knivskarp
I Knivskarp er hjerneforsker Troels W. Kjær og skuespiller Mikael Læs mere