Kim Larsen
Hør uddrag

Kim Larsen

Mine unge år

Jens Andersen

Politikens Forlag
‘Når jeg kigger tilbage, tænker jeg: Hold kæft, det var nogle dejlige år!’
 
Kim Larsen fortæller i denne bog varmt og humoristisk om sine unge år. Om slægten og rødderne, morfar i Kerteminde, som introducerede ham til de store klassikere, en kærlig mor og en fraværende far samt en tryg, men også spændingsmættet barndom i Københavns nordvestkvarter. Med smittende fortælleglæde beretter han om sine første forelskelser, højskoleopholdet i Askov, der åbnede hans sind for nye tanker, hippieårene på kanten af 68-oprøret, som Kim Larsen aldrig følte sig som en del af, og sidst, men ikke mindst, den første tid med Gasolin’, som udviklede sig til Danmarks største rockorkester.

Bogen er baseret på en række samtaler mellem Kim Larsen og forfatteren Jens Andersen, som fandt sted hjemme i Larsens eget køkken i første halvår af 2018. Udover de gode anekdoter indeholder bogen et helt unikt materiale i form af talrige tegninger og fotos, hvoraf mange stammer fra familie, barndomsvenner og hans egne private gemmer og aldrig har været offentliggjort før.
Læs mere
Vælg udgave:
 e-bog (epub)
 lydbog (download)
 p-bog (indbundet)
Belastning...
Link to Saxo
DKK 350.00
Sideantal: 328
ISBN: 9788740049435
Format: 170x240
Udk. 04. December 2018
1. udgave, 4. oplag
Indbinding: Indbundet
Forlag: Politikens Forlag
Omslagsgrafiker: Kenneth Schultz


Anmeldelser og omtale
 
 
 
 
 
 
-  Jysk/Fynske Medier, Troels Mylenberg
Bogen læses simpelthen, som hvis man sad i stuen og hørte Kim Larsen fortælle. Jens Andersen har skrevet sig selv ud og Larsen ind med krop og sjæl, stemme og tone. Det er godt. Mere end godt faktisk.
 
 
 
 
 
-  Gaffa, Espen Strunk
Fremragende erindringsbog
Lektørudtalelse - DBC, Michael V. Jensen
Kim Larsen er en eminent fortæller og hans hukommelse bemærkelsesværdig. Oplevelser, anekdoter, sejre og nederlag fortælles i et forrygende tempo, hvor man som læser gribes fra side 1. Larsen er hudløs ærlig gennem hele bogen, der emmer af fortælleglæde og en god portion humor.
 
 
 
 
 
 
-  Kristeligt Dagblad, Sørine Gotfredsen
Jeg giver bogen seks stjerner, fordi et sidste vidnesbyrd fra netop denne mand er seks stjerner værd. Anderledes kan jeg ikke anskue det.
 
 
 
 
 
-  Politiken, Henrik Palle
Jens Andersens ’biografi’ om nationalskjaldens unge år lader Larsen selv føre ordet fra først til sidst. Så læseren må undvære kvalificering af ordstrømmen. Heldigvis er Kim Larsen en aldeles fremragende fortæller, så man hænger ved hans læber på tryk.
 
 
 
 
 
-  Jyllands-Posten, Henrik Jensen
Glimrende ungdomsberetning fra nationalskjalden. Vel ville man gerne have haft en komplet livsberetning fra Kim Larsen, og vel er bogen, som den foreligger, bare en torso, men torsoen er trods alt kroppens væsentligste del.
 
 
 
 
 
-  Nordjyske Stiftstidende , Bent Stenbakken
Det er rigtig godt igen at høre Larsen snakke løs. Om sig selv, om sine drømme, sine kvinder, om sit spirende sangskriveri og om at være " underdog" i Gasolin' -sådan i hvert fald i begyndelsen.
 
 
 
 
 
-  Ekstra Bladet, Sebastian Hansen
Et sikkert hit: Biografien om Kim Larsens unge år er fuld af sjove anekdoter og charmerende livsglæde.
 
 
 
 
-  Berlingske, Nanna Balslev
For første gang fortælles historien om Kim Larsens opvækst i et københavnsk arbejderkvarter i 50erne og 60erne. Selv om hovedpersonen døde undervejs i bogskrivningen, lever Jens Andersen biografi, fordi Larsen var en gudsbenået fortæller.
Weekendavisen, Klaus Lynggaard
En frodig og fængende hyldest til livet, som det former sig for folk flest, og altså også for Kim Larsen, før han blev - nå ja - »Kim Larsen«
Jens Andersen om Kim Larsens biografi
Kim Larsens biografi er baseret på en række samtaler mellem Kim Larsen og forfatteren Jens Andersen, som fandt sted hjemme i Larsens eget køkken i første halvår af 2018.
Jens Andersen og den søndag
Kim Larsen fortæller i denne bog varmt og humoristisk om sine unge år. Om slægten og rødderne, morfar i Kerteminde, som introducerede ham til de store klassikere, en kærlig mor og en fraværende far samt en tryg, men også spændingsmættet barndom i Københavns nordvestkvarter. 
Downloads
TOP  ▲
Andre bøger af Jens Andersen
Kongeord
”Forbundne, forpligtet, for Kongeriget Danmark”.

Kong Frederik 10.’s Læs mere
Et liv med LEGO
Nyt biografisk værk om LEGO Koncernens og slægten Kirk Kristiansens Læs mere