Kastanjemanden
Hør uddrag

Kastanjemanden

Søren Sveistrup

Politikens Forlag
Kastanjemanden af Søren Sveistrup modtog i 2019 Debutantprisen af Det Danske Kriminalakademi.

I en forstad gør politiet et uhyggeligt fund. En yngre kvinde er blevet dræbt og efterladt på en legeplads. Hendes ene hånd er skåret af. Over hende hænger en lille kastanjemand.

Den unge efterforsker Naia Thulin sættes på sagen. Som makker får hun den udbrændte efterforsker Mark Hess, der netop er blevet smidt hjem fra Europols hovedkvarter i Haag. Snart opdager de, at kastanjemanden bærer på et mystisk spor fra en pige, der formodes dræbt: socialminister Rosa Hartungs datter, der forsvandt et år tidligere. En mand har tilstået drabet på pigen, og sagen er for længst opklaret.

Kort efter findes endnu en kvinde myrdet. Sammen med endnu en kastanjemand og endnu et spor fra pigen. Thulin og Hess fornemmer en sammenhæng mellem sagen om ministerens datter, de myrdede kvinder og den morder, der spreder angst over hele landet. Men hvilken?

Thulin og Hess kæmper mod uret, for de frygter, at morderen er på en mission, der endnu ikke er afsluttet.

Kastanjemanden kom som TV-serie på Netflix i september 2021.
Læs mere
Vælg udgave:
 e-bog (epub)
 lydbog (download)
 p-bog (paperback)
Belastning...
Link to Saxo
DKK 140
Sprog: Dansk
Sideantal: 528
ISBN: 9788740074338
Format: 145x220
Udk. 07. October 2021
4. udgave, 4. oplag
Indbinding: paperback
Forlag: Politikens Forlag
Omslagsgrafiker: Harvey Macaulay, Kenneth Schultz
 
Anmeldelser og omtale
 
 
 
 
-  Bøger.org
En nervepirrende krimi, som ikke er nem at lægge fra sig.
 
 
 
 
 
 
-  Dagbladenes Bureau
[Søren Sveistrup] udfolder et begivenhedsforløb, hvor de enkelte scener fremstår knivskarpt i al deres kalkulerede ondskab. Mødet med den brutale virkelighed er nær ved at tage pippet fra de involverede, og som læser er man mere end udfordret af det, man udsættes for. Men man overlever, fordi man tydeligt fornemmer, der må ligge nogle dybe smertepunkter bag forbrydelserne, og fordi forfatteren får sit persongalleri til at fremstå så nuanceret, at man både føler med det hårdt plagede efterforskningshold, med ofrene og med den, der må står bag de onde gerninger. Sveistrup har til det sidste et fast greb om sin læser. Det er i bedste forstand professionelt skrivearbejde det her, og mere må meget gerne følge. Læs mere
 
 
 
 
 
-  Krimihjerte.dk
Plottet er flot og grusomt bygget op. Rigtig mange vil nok ikke have helt det samme forhold til kastanjemænd efter at have læst Kastanjemanden.
 
 
 
 
 
-  www.boroughofbooks.com
I skrivende stund, muligvis årets bedste krimi. Shit den er god. Den er gennemtænkt og skarp. Brutal og direkte. Efterforskerne er vigtige, men alt deres personlige ævl og baggrundshistorier eksisterer kun i periferien - alt fokus ligger på opklaringsarbejdet, og det fungerer virkelig godt. Jeg prøvede længe at gennemskue hvem, hvorfor og hvordan, men kom til kort hver gang. Absolut anbefalelsesværdig krimi til enhver med den mindste interesse for genren. Læs mere
 
 
 
 
 
 
-  Bogfriisen
”Sveistrup sætter nye standarder for krimigenren med den overvældende totaloplevelse for alle sanser, som “Kastanjemanden” uden tvivl er.”
 
 
 
 
 
-  Magasinet Liv
Knaldspændende og uforudsigelig krimi, der er svær at slippe … Læs den først, når du ved, at du ikke behøver lave andet de næste dage!
 
 
 
 
 
 
-  Boginspiration.dk
Der er ikke så meget at diskutere. Hvis man er til krimier, skal man læse ‘Kastanjemanden’!
bforbog.dk
Takket være Søren Sveistrup, vil jeg aldrig igen kunne se på en kastanje uden at tænke på hans roman ’Kastanjemanden’.
 
 
 
 
 
 
-  Bogfidusen
"Læseren bliver underholdt hele vejen igennem."
 
 
 
 
 
 
-  Sidses bogreol
”Jeg er blæst fuldstændig bagover af denne romandebut fra Sveistrup og jeg håber sandelig at vi kommer til at høre mere fra ham fremadrettet i dette format – jeg vil dog bare lige advare dig: du får aldrig det samme hyggelige forhold til kastanjemænd igen!”
 
 
 
 
 
 
-  Livetidukkehuset.dk
SÅDAN Søren Sveistrup! Forsæt endelig med at skrive bøger. Søren Sveistrup skriver simpelthen så levende og visuelt, at du som læser bliver et med bogen og der kører den vildeste film inde i dit hoved. Krimien er nervepirrende, du sidder på kanten af stolen og har ingen negle tilbage når du er færdig med bogen. F*ck den er VILD! Læs mere
 
 
 
 
 
-  Børsen, Line Rasmussen
’Kastanjemanden’ er en akut dragende og alt andet end en debutagtig debut, der giver garvede krimilæsere følelsen af at være i meget trygge hænder … [Sveistrup] indtræder i manegen med en ekstrem professionalisme og et talent for at dosere sine særlige trick i de helt rette mængder.
 
 
 
 
 
-  Nordjyske, Lisbeth Helleskov
Forbrydelsens mester. Den er et glimrende bud på underholdende ferielæsning.
 
 
 
 
 
-  Ord fra en bibliofil
”Det er simpelthen en pageturner uden lige og allerede nu krydser jeg fingre for, at Sveistrup skriver endnu en bog om det umage makkerpar Thulin og Hess.”
 
 
 
 
 
-  Krimifan
”Kastanjemanden er en helt forrygende bog, der kommer til at begejstre mange krimifans.”
 
 
 
 
 
-  Findals Krimiside
”Kastanjemanden kan på det allervarmeste anbefales. Det er en fuldstændig, fantastisk fremragende krimi. Læs den før din nabo!”
 
 
 
 
 
-  Krummeskrummelurer.dk
Helt igennem fantastisk krimi. Plottet holder hele vejen, og man skal bare lige læse en enkelt side mere. Nervepirrende. Neglebidende. Spændende. Hårrejsende. Krimi. Og én side mere – den holder jo ikke i længden. Den er ret svær at få lagt fra sig når man er i gang … Jeg venter egentlig bare på at Søren Sveistrup skriver næste bog. Læs mere
 
 
 
 
 
-  Marie Louise Toksvig
Det er ikke altid, at den gode manuskriptforfatter kan levere en krimi, der ikke skal ses i fjernsynet, men læses. Men Søren Sveistrup, der blandt andet er manden bag DR's ' Forbrydelsen', beviser, at det ikke bare kan lade sig gøre, men også kan blive til en fremragende historie i bogform. Såvel persontegning og plot med en dyb, uhyggelig understrøm af alt det, vi ikke ved, som den intense, medrivende spænding er kvaliteter, der vækker minder om netop ' Forbrydelsen' … Gåden er ikke til at gætte, men tempo, stemning og stil driver historien, så den er umulig at slippe undervejs. Bliv endelig ved! Læs mere
 
 
 
 
 
-  Bech’s Books
"Fantastisk – læs den!!!"
 
 
 
 
 
-  Cats, books and coffee
"Læseværdig, underholdende og meget, meget spændende."
 
 
 
 
-  Politiken , Bo Tao Michaëlis
”En bestseller synes født.”
 
 
 
 
-  Merete Reinholdt
’Kastanjemanden’er med andre ord sommerens krimi … Søren Sveistrups umiskendelige talent for at fortælle dramatisk, virkningsfuld mainstream-underholdning fornægter sig ikke i hans krimidebut.
 
 
 
 
-  Jyllands-Posten, Lars Ole Sauerberg
[Søren Sveistrup] viser, at han mestrer håndværket.
Bogblogger.dk
Søren Sveistrup mestrer ikke kun filmmanuskripterne. Det står klart efter at være kommet gennem hans debutroman. Den filmiske stil har han formået at bære flot med sig ind i de hurtigt skiftende scener og dramatiske sekvenser, og plottet hænger umanerlig godt sammen. Så trænger du til et godt gys, og noget der kan få til at løbe koldt ned af ryggen i sommervarmen, så er Kastanjemanden et sikkert valg. Læs mere
RandiGlensbo.dk
’Kastanjemanden’ er en krimi i særklasse. Den er simpelt hen så velskrevet, velkomponeret og spændende. Jeg læser mange fremragende krimier, men denne er uden sammenligning den bedste, jeg har læst længe. Søren Sveistrup har formået at skrive en kriminalroman, der både er vanvittigt spændende og gribende. Læs mere
Ugebladet Søndag
Genialt plot i en nervepirrende debutroman af manuskriptforfatteren til ’Forbrydelsen’.
Læsegodter
'Kastanjemanden' er en virkelig god, spændende og uhyggelig krimi. Jeg vil helt klart anbefale den her til dig. Det er godt håndværk og jeg vil gerne have mere!
Vildmedkrimi.dk
”Men er du Vild Med Krimi, så turbolæser du grådigt og nyder et råt gennemtænkt og vildt plot og de stærke portrætter af to interessante og langtidsholdbare efterforskere, der simpelthen må have mange flere historier i sig.”
Downloads