KampZonen
Hør uddrag

KampZonen

Ines Geipel

Jyllands-Postens Forlag
I KAMPZONEN undersøger forfatteren Ines Geipel den stigende radikalisering i Østtyskland, som også i Danmark har optaget spalteplads i aviserne. Er Tyskland en europæisk idealstat, eller et dybt splittet land, hvor arven fra anden verdenskrig stadig ikke endegyldigt er arkiveret i fortiden?

Igennem sin egen østtyske familiehistorie forsøger forfatteren at forstå, hvilke strømninger der gør sig gældende i den tyske samtid, når et højreekstremistisk parti som Alternative für Deutschland stormer frem i meningsmålingerne, og der opstår ’nazistisk undtagelsestilstand’ i Dresden i november 2019.

På mange punkter er Geipels egen historie et spejl for de mest ekstreme sider af den tyske historie; hendes
bedsteforældre havde høj rang i SS, hendes far var terroragent for Stasi, og hun selv var indrulleret i det østtyske dopingprogram for topatleter. Da hun forsøgte at afhoppe til Vesten, fejlopererede man med overlæg Geipel, så hun aldrig var i stand til at konkurrere igen.

Alt dette anvender hun i KAMPZONEN i et forsøg på at klarlægge, hvor Tyskland står i det 21. århundrede.
Hendes arbejde har gjort hende til en af de mest brugte eksperter på området, og KAMPZONEN er stadig en stor bestseller i Tyskland.
Læs mere
Vælg udgave:
 lydbog (download)
 e-bog (epub)
 p-bog (hæftet)
Belastning...
DKK 300.00
Sprog: Dansk
Sideantal: 304
ISBN: 9788740065237
Format: 125x200
Udk. 12. januar 2021
1. udgave, 2. oplag
Indbinding: Hæftet
Forlag: Jyllands-Postens Forlag
Omslagsgrafiker: Sofie Winding Studio
Oversætter: Jakob Levinsen
Anmeldelser og omtale
Weekendavisen, Jesper Vind
Bevægende ... et smukt sprog, let og livligt.
 
 
 
 
 
-  Politiken, Christian Jensen
Hendes historie er så uafrysteligt stærk, at denne bog rangerer blandt de vigtigste til forståelse af alt det, der har skabt det moderne Tyskland. Herunder mindreværdet og fremmedhadet.
 
 
 
 
 
-  Jyllands-Posten, Palle Weis
Politistaten DDR var et helvede af undertrykkelse og brutalitet. Alligevel længes stadig flere tilbage. Ines Geipel forklarer hvorfor i den smertelige "Kampzonen" … strålende erindringsbog om opvæksten i DDR og den østtyske erfaring.
Downloads