KampZonen
Hør uddrag

KampZonen

Ines Geipel

Jyllands-Postens Forlag
I KAMPZONEN undersøger forfatteren Ines Geipel den stigende radikalisering i Østtyskland, som også i Danmark har optaget spalteplads i aviserne. Er Tyskland en europæisk idealstat, eller et dybt splittet land, hvor arven fra anden verdenskrig stadig ikke endegyldigt er arkiveret i fortiden?

Igennem sin egen østtyske familiehistorie forsøger forfatteren at forstå, hvilke strømninger der gør sig gældende i den tyske samtid, når et højreekstremistisk parti som Alternative für Deutschland stormer frem i meningsmålingerne, og der opstår ’nazistisk undtagelsestilstand’ i Dresden i november 2019.

På mange punkter er Geipels egen historie et spejl for de mest ekstreme sider af den tyske historie; hendes
bedsteforældre havde høj rang i SS, hendes far var terroragent for Stasi, og hun selv var indrulleret i det østtyske dopingprogram for topatleter. Da hun forsøgte at afhoppe til Vesten, fejlopererede man med overlæg Geipel, så hun aldrig var i stand til at konkurrere igen.

Alt dette anvender hun i KAMPZONEN i et forsøg på at klarlægge, hvor Tyskland står i det 21. århundrede.
Hendes arbejde har gjort hende til en af de mest brugte eksperter på området, og KAMPZONEN er stadig en stor bestseller i Tyskland.
Læs mere
Vælg udgave:
 lydbog (download)
 e-bog (epub)
Belastning...
Link to Saxo
DKK 199
Sprog: Dansk
ISBN: 9788740069969
Format: ePub
E-bog Udk. 12. January 2021
Beskyttelse: Digital vandmærkning
Forlag: Jyllands-Postens Forlag
Oversætter: Jakob Levinsen
Anmeldelser og omtale
Bogblogger.dk
En utrolig interessant fremstilling af en tid og et folk, og ikke mindst en påmindelse om, at vi alle sammen bærer vores historie i os.
 
 
 
 
 
-  Altinget, David Trads
Geipels bog er simpelthen fremragende og uafrystelig. Oven på den hudløst ærlige familiefortælling, hvor hun ubarmhjertigt giver bedsteforældre og forældre størstedelen af skylden for deres ugerninger, afslører hun også, hvordan årtiers løgne og fortielser fortsat plager den del af det moderne Tyskland, som var DDR fra 1949 til 1990. Læs mere
 
 
 
 
 
-  Kristeligt Dagblad, Christian Egander Skov
Kampzonen 10042021 Fem stjerner Fortræffelig, eftertænksom ... en væsentlig bog.
Weekendavisen, Jesper Vind
Bevægende ... et smukt sprog, let og livligt.
 
 
 
 
 
-  Politiken, Christian Jensen
Hendes historie er så uafrysteligt stærk, at denne bog rangerer blandt de vigtigste til forståelse af alt det, der har skabt det moderne Tyskland. Herunder mindreværdet og fremmedhadet.
 
 
 
 
 
-  Jyllands-Posten, Palle Weis
Politistaten DDR var et helvede af undertrykkelse og brutalitet. Alligevel længes stadig flere tilbage. Ines Geipel forklarer hvorfor i den smertelige "Kampzonen" … strålende erindringsbog om opvæksten i DDR og den østtyske erfaring.
Downloads