Jussi
Hør uddrag

Jussi

En biografi af Jonas Langvad Nilsson

Jonas Langvad Nilsson

Politikens Forlag
Jussi Adler-Olsen er på få år blevet et velkendt navn i både Danmark og udlandet. Hans bøger om strømeren Carl Mørck og hans to medhjælpere Assad og Rose udkommer over hele kloden og har solgt i over 16 millioner eksemplarer. Serien er ved at blive filmatiseret, og når han ankommer til Tyskland, verdens vigtigste bogmarked, modtages han som en rockstjerne.

Men hvad kræver det at blive en international bestsellerforfatter? Har det en pris? Og hvorfra kommer evnen til at beskrive bestialske mord og menneskelig ondskab af en anden verden?

Biografien JUSSI viser hidtil ukendte sider af en af Danmarks mest succesfulde forfattere. Det er på en og samme tid et danmarksbillede og historien om en dreng, der voksede op på tre forskellige sindssygehospitaler og blev venner med de patienter, som ikke var raske nok til at færdes i samfundet udenfor. Det er historien om stædighed, hårdt arbejde og en lille smule held. Og så er det et portræt af en mand, som går hele vejen. Hver gang.

Læs mere
Vælg udgave:
 e-bog (epub)
 lydbog (download)
 p-bog (indbundet)
 lydbog (cd-rom)
Belastning...
Link to Saxo
DKK 149
Sprog: Dansk
Sideantal: 352
ISBN: 9788740028676
Format: ePub
E-bog Udk. 31. May 2017
Beskyttelse: Digital vandmærkning
Forlag: Politikens Forlag
Anmeldelser og omtale
 
 
 
 
 
 
-  Krimiormen.dk
Ganske enkelt en grundig biografi og et sjældent fantastisk indblik i en verdensberømt succes forfatter. Jeg kan kun give mine varmeste anbefalinger til en skøn biografi. Skrevet med respekt for Jussi Adler-olsen og med et væld af skønne billeder.
 
 
 
 
 
 
-  Findalskrimiside.dk
En særdeles anbefalelsesværdig og dejlig uhøjtidelig biografi.
 
 
 
 
 
-  Bogfriisen.dk
’Jussi’ er en biografi, som bærer tydeligt præg af ikke at være et hastværk og man fornemmer, at forfatterens har fået det optimale ud af samarbejdet med bogens hovedperson. Og så har han gjort sig umage. For nok er Jussi mest kendt som Danmarks storsælgende krimikonge – MEN i ’Jussi’ er der hul igennem til mennesket Jussi Adler-Olsen og det i sig selv er berigende for den læser, som interesserer sig for alt der befinder sig bag det umiddelbare. ’Jussi’ er et nærværende portræt af en mand, som de fleste faktisk ikke kender – men som de her har chancen for at blive klogere på…. Hatten af for Jonas Langvad Nilsson og hans tilgang til projektet. Og for Jussi Adler-Olsen, som lagde biografien i de rette hænder. Læs mere
 
 
 
 
 
-  Bogfidusen.dk
Hvis man er interesseret i at vide, hvem Jussi egentlig er, så er denne biografi bestemt noget, man bør kaste sig over. Jonas Langvad Nilsson har helt klart haft hjertet med da han skrev historien og det er meget tydeligt at han har tilbragt rigtig meget tid sammen med Jussi og de mennesker der kender ham bedst. Normalt er jeg ikke til biografier, men denne her trickede alligevel min nysgerrighed og jeg blev ikke skuffet. Læs mere
 
 
 
 
-  Berlingske Tidende, Merete Reinholdt
..man kommer så godt rundt om Jussi Adler-Olsen, at man får et facetteret indblik i den sammensatte person, han tydeligvis er, og i det brogede liv, han har levet. Danmarks bedst sælgende krimiforfatter er ikke bare en heldig og dygtig ordsnedker med en fortid i tegneseriebranchen og et kommercielt Bonniers-forlag samt en opvækst på forskellige psykiatriske hospitaler. Han er også en mand, der hjælper skæve eksistenser videre i livet, har været aktiv i fredsbevægelsen og har en IQ, der er højere end gennemsnittets. Læs mere
 
 
 
 
-  Jysk Fynske Medier, Anette Hyllested
Farverig og underholdende … Biografien er let læst, men det skyldes ikke en overfladisk tilgang, for Jonas Langvad Nilsson har fulgt forfatteren gennem flere år, og hans kildeliste er lang. Det skyldes snarere, at han har skruet bogen godt sammen i en velskrevet og usnørklet stil.
lektørudtalelse
En vedkommende biografi, der er virkelig godt skrevet af Nilsson. Som læser flyver man igennem historien om Jussis liv og karriere.
Bogsyn
Det er ganske imponerende så tæt, vi kommer på Jussi og hans forfatterværksted i den nye biografi. Samtidig er den spændende som en af de romaner, Jussi selv skriver. Et flot værk, det må vi sige.
Jussi lader forfatteren gennem interviews og baggrundsviden udlevere enormt private sider af sig selv. Men på en måde, så det aldrig bliver patetisk eller træls; mere noget i retning af: Sådan er det jo at være menneske; ganske naturligt… Med et hav af interviews, anekdoter og tilgang til ukendte sider af Jussi er det lykkedes Jonas Langvad Nilsson at sammenstykke en biografi, der virkelig får læseren til at interessere sig for hovedpersonen. Hver en ting, Jussi har oplevet, synes vedkommende og lyslevende og nærværende, og når sidste side i bogen er vendt, så er det som om, at vi ved alt, hvad der er værd at vide om Jussi… En yderst velbegavet biografi. Læs mere
Onsdagsavisen, Maria Bruun Fanøe
Siderne vender sig selv. Jonas Langvad Nilsson formår nemlig at skifte i tid og måden at beskrive hans liv, så vi både får direkte samtaler, interviews, fortællinger og venners mening - alt sammen blandet med billeder fra hans liv.
Livetidukkehuset
Det er en biografi hvor du kommer helt tæt på forfatteren, hans barndom, hans familie, hans karriere, hvordan han mødte Hanne, deres kamp med ikke, at ville have børn, men så gerne ville alligevel, men der er det muligvis for sent. Du kommer helt tæt på mennesket Jussi, og jeg er glad, for, at han har valgt, at dele så meget af sig selv. Den helt private Jussi med alle de gode historier, lad os endelig få nogen flere af dem. Mens jeg læste bogen, blev jeg mere og mere overrasket, over hvor meget jeg ikke vidste om ham, til trods for, at jeg synes jeg nogenlunde havde styr på ham. Jeg vidste for eksempel ikke, at Jussi har været med i et fredskrops, gjorde du det??? Det er klart en biografi der skal læses hvis man er bare en smule nysgerrig på mennesket bag Jussi Adler-Olsen, for han er meget mere end Danmarks bedste krimiforfatter. Læs mere
Litteratursiden.dk:
Underholdende og humoristisk biografi om bestsellerforfatteren Jussi Adler-Olsens liv og karriere … en stor fornøjelse at læse bogen, som også er et stykke smukt boghåndværk. Nu vil jeg glæde mig til bog nummer otte om Afdeling Q.
Jussi - en biografi
Biografien JUSSI viser hidtil ukendte sider af en af Danmarks mest succesfulde forfattere. Det er på en og samme tid et danmarksbillede og historien om en dreng, der voksede op på tre forskellige sindssygehospitaler og blev venner med de patienter, som ikke var raske nok til at færdes i samfundet udenfor. Det er historien om stædighed, hårdt arbejde og en lille smule held. Og så er det et portræt af en mand, som går hele vejen. Hver gang. Læs mere
Downloads