12. januar 2016

Julesalg gik godt

Julesalg gik godt

Regnskabet for julehandlen er ved at blive gjort op. Og på Politikens Forlag ser det pænere ud end forventet. - Julesalget er gået rigtig godt. Vi er ved at lægge alle tal sammen, og regnestykket er ikke lukket endnu. Men jeg kan se, at vores salgstal for december har været meget bedre end forventet, siger direktør på Politikens Forlag Lene Juul, som også kan fortælle, at forlagets december 2015 overgår december 2014.

Hun påpeger dog samtidigt, at det kan være svært at sammenligne måneder på den måde, idet udgivelsesprogrammet er altafgørende for, hvordan tallene fordeler sig. Men på trods af, at Politikens Forlag ikke har haft en ny krimi af Jussi Adler-Olsen på programmet denne jul, er det altså gået flot.

- I stedet for at have én stor mega-bestseller har vi haft flere titler, der er løbet stærkt, vi har haft rigtig mange genoptryk og vi har haft en virkelig god december måned, siger hun.

Julesuccesen hænger i høj grad sammen med mange et stærke biografier. I det hele taget blev 2015 et godt fagbogår for forlaget.

- Vi har haft en meget flot bredde i vores program i år, og det, synes jeg virkelig, er positivt, fordi det betyder, at der er mange forskellige segmenter, der får bøger i julegave, siger Lene Juul og fortsætter:
 
- Der er ingen tvivl om, at vores biografier virkelig har trukket et godt salg. Puk Damsgård og Ritt Bjerregaard har solgt rigtig godt. Og en biografi om Allan Olsen har overrasket os. Vi var godt klar over, at det er en god bog, men den har også solgt rigtig godt. Linse Kessler sælger for andet år i træk rigtig mange eksemplarer. På fiktionssiden er Anthony Doerrs Alt det lys vi ikke ser bare blevet ved og ved med at sælge, siger Lene Juul. 

Kilde: Bogmarkedet
 

Gå til News