Jesper Stein er født 1965 i Århus. Han er uddannet journalist og har blandt andet arbejdet som kriminalreporter og litteraturjournalist. I dag er han fuldtidsforfatter. Uro, der udkom i 2012, var hans debut som skønlitterær forfatter. I 2013 udkom bind to i serien om vicepolitikommissær Axel Steen, Bye Bye Blackbird, i 2014 fulgte tredje bind, Akrash, og i 2015 udkom bind fire, Aisha, som sikrede ham prisen De Gyldne Laurbær. I 2017 udkom Papa, femte bind om Axel Steen. For sjette bind i serien, Solo, er Jesper Stein af Det Danske Kriminalakademi blevet tildelt Harald Mogensen-prisen for året bedste danske krimi. Solo er dermed også nomineret til den prestigefyldte nordiske krimipris Glasnøglen.

De udenlandske rettigheder til Jesper Steins romaner er solgt til bl.a. Tyskland, Italien, Island, Norge, Holland, Sverige og England, og SF Film har sikret sig filmrettighederne.


 
Bye Bye Blackbird
Trailer for Bye Bye Blackbird af Jesper Stein.

AISHA
AISHA er en rå københavnerkrimi om en mand, der blot ønsker retfærdighed for ofrene – koste, hvad det vil. Som sine anmelderroste forgængere Uro, Bye Bye Blackbird og Akrash foregår den i et nutidigt storbymiljø.
PAPA
Papa er en rå krimi om at flygte fra sig selv og blive en anden, umulig kærlighed og om fædre og svigt, der får fatale konsekvenser. Det er 5 bind i serien om Axel Steen.
Jesper Stein om PAPA
Jesper Stein fortæller her om PAPA, 5. bind i serien om Axel Steen. Det foregår lige midt i Botanisk Have.
Jesper Stein om Botanisk Have
Jesper Stein fortæller her om Botanisk Have, hvor PAPA, 5. bind i serien om Axel Steen, foregår.
SOLO
Axel Steen er blevet gift og har fået nyt job som sikkerhedsrådgiver i en investeringsbank. En medarbejder har snydt, og Axel skal sørge for, at manden bliver afskediget uden myndighedernes indblanding. Det sætter gang i en fatal kæde af begivenheder i en verden, hvor penge er gud, og Axels sans for retfærdighed bliver sat under pres som aldrig før.
Læs mere
TOP  ▲
Bøger af Jesper Stein
Solo
Axel Steen har kappet alle bånd til sit gamle liv og er blevet Læs mere
Bye Bye Blackbird
Axel Steen får en opringning fra fortiden, da der findes dna i en ny Læs mere
Akrash
Vicepolitikommissær Axel Steen er på sit livs nedtur, da hans chef, Jens Læs mere
Aisha
På Amager findes en sikkerhedschef myrdet. Han har levet et liv med masser Læs mere
Papa
I Berlin aftaler en albansk mafiahåndlanger og en dansk gangster en stor Læs mere
Over grænsen
Syv af de allerbedste og mest populære danske krimi- og spændingsforfattere Læs mere
Uro
Uro er den første bog i en serie om politimanden Axel Steen. Den foregår Læs mere