Jesper Stein er født 1965 i Århus. Han er uddannet journalist og har blandt andet arbejdet som kriminalreporter og litteraturjournalist. I dag er han fuldtidsforfatter.
Uro, der udkom i 2012, var hans debut som skønlitterær forfatter. I 2013 udkom bind to i serien om vicepolitikommissær Axel Steen, Bye Bye Blackbird, i 2014 fulgte tredje bind, Akrash, og i 2015 udkom bind fire, Aisha, som sikrede ham prisen De Gyldne Laurbær. I 2017 udkom Papa, femte bind om Axel Steen. For sjette bind i serien, Solo, er Jesper Stein af Det Danske Kriminalakademi blevet tildelt Harald Mogensen-prisen for året bedste danske krimi. Solo var dermed også nomineret til den prestigefyldte nordiske krimipris Glasnøglen.
I november 2020 udkom Jesper Steins meget personlige roman Rampen, hvor han skriver hudløst ærligt om sin families opløsning. Han ser tilbage på forældrenes opslidende og uværdige skilsmisse og forsøger at forstå dem og sig selv, mens han ser sine egne dæmoner i øjnene. Romanen blev i april 2021 hædret med Læsernes Bogpris 2021.

De udenlandske rettigheder til Jesper Steins krimier er solgt til bl.a. Tyskland, Italien, Island, Norge, Holland, Sverige og England, og SF Film har sikret sig filmrettighederne.


 
Bye Bye Blackbird
Trailer for Bye Bye Blackbird af Jesper Stein.

AISHA
AISHA er en rå københavnerkrimi om en mand, der blot ønsker retfærdighed for ofrene – koste, hvad det vil. Som sine anmelderroste forgængere Uro, Bye Bye Blackbird og Akrash foregår den i et nutidigt storbymiljø.
PAPA
Papa er en rå krimi om at flygte fra sig selv og blive en anden, umulig kærlighed og om fædre og svigt, der får fatale konsekvenser. Det er 5 bind i serien om Axel Steen.
Jesper Stein om PAPA
Jesper Stein fortæller her om PAPA, 5. bind i serien om Axel Steen. Det foregår lige midt i Botanisk Have.
Jesper Stein om Botanisk Have
Jesper Stein fortæller her om Botanisk Have, hvor PAPA, 5. bind i serien om Axel Steen, foregår.
SOLO
Axel Steen er blevet gift og har fået nyt job som sikkerhedsrådgiver i en investeringsbank. En medarbejder har snydt, og Axel skal sørge for, at manden bliver afskediget uden myndighedernes indblanding. Det sætter gang i en fatal kæde af begivenheder i en verden, hvor penge er gud, og Axels sans for retfærdighed bliver sat under pres som aldrig før.
Læs mere
TOP  ▲
Bøger af Jesper Stein
Ædru
En skelsættende roman om at holde op med at drikke. En succesrig forfatter Læs mere
Rampen
I romanform skildrer Jesper Stein sine forældre og deres voldsomme Læs mere
Akrash
Akrash er tredje bind i serien om politimanden Axel Steen.
Læs mere
Solo
Solo er sjette bind i serien om politimanden Axel Steen.
Axel Steen har Læs mere
Papa
Papa er femte bind i serien om politimanden Axel Steen.
I Berlin aftaler Læs mere
Aisha
Aisha er fjerde bin i serien om politimanden Axel Steen.
På Amager findes Læs mere
Bye Bye Blackbird
Bye Bye Blackbird er andet bind i serien om politimanden Axel Steen.
Axel Læs mere
Over grænsen
Syv af de allerbedste og mest populære danske krimi- og spændingsforfattere Læs mere
Uro
Uro er den første bog i en serie om politimanden Axel Steen. Den foregår Læs mere