6. oktober 2017

Jens Henrik Jensen hitter i Tyskland

Jens Henrik Jensen hitter i Tyskland

Forfatter Jens Henrik Jensens krimi De hængte hunde stormer frem på den tyske bestsellerliste. Jens Henrik Jensen har stor succes i udlandet. Især de tyske boglæsere er begejstrede for den danske forfatter, og første bind i serien om krigsveteranen Niels Oxen ligger nu nummer fem på Der Spiegels Bestsellerliste.
 
Det tyske forlag DTV, der har rettighederne til serien om Oxen, har allerede trykt 100.000 eksemplarer.
 
Sofie Voller, Politikens Forlag:
”Jens Henrik Jensens Oxen-trilogi er et førsteklasses eksempel på en international litterær succes. Tyskland er et uhyre vigtigt marked for os, og vi er selvsagt vilde af begejstring over den tyske modtagelse, DTVs imponerende store førsteoplag og storslåede kampagne. Historien om Oxen er allerede nået ud til et stort internationalt publikum, og flere udenlandske forlag følger trop og udgiver Oxen-trilogien næste år. Jeg er heller ikke i tvivl om, at vi i nærmeste fremtid vil lukke endnu flere aftaler.”

Anke Hardt (salgschef hos DTV):
”Jens Henrik Jensen er allerede kendt i bogbranchen som en bestseller- forfatter. Det spændende plot og de stærke hovedpersoner er så gribende ægte, at det er umuligt at lægge bøgerne fra sig. Serien er en rigtig pageturner!”
 
Jens Henrik Jensen:
"Jeg havde aldrig i min vildeste fantasi troet, at jeg skulle fejre mit 20 års jubilæum som krimiforfatter med sådan en fest på Der Spiegels berømte bestsellerliste. Mit tyske forlag har ydet en storstilet indsats og troet hundrede procent på mig og mine bøger om krigsveteranen Niels Oxen. Derfor er jeg fantastisk glad for at kunne leve op til deres tillid.”
 
 
Fakta

  • Jens Henrik Jensen er uddannet ved Danmarks Journalisthøjskole i 1987. Har arbejdet som journalist ved JydskeVestkysten, debuterede med thrilleren Wienerringen og slog derefter for alvor igennem med Kazanski-trilogien, Kællingen i Kraków (1997), Hofnarren i Murmansk (1999) og Ulven i Banja Luka (2002). Han udgav derefter bestsellerserien om kriminalassistent Nina Portland, Økseskibet (2004), Kulmanden (2007) og Spøgelsesfangen (2010).
  • I 2012 udkom De hængte hunde, der er første bind i den anmelderroste serie om krigsveteranen Niels Oxen. I 2014 ud kom andet bind De mørke mænd og tredje bind De frosne flammer udkom i 2016. Året efter blev Jens Henrik Jensen hædret med Krimimessens Publikumspris. 
  • Jens Henrik Jensen er som en ud otte nomineret til årets Marthapris. Vinderen kåres 8. oktober.
  • Rettighederne til serien om Oxen er solgt til 10 lande.
  • Filmrettighederne er solgt til til SF Film.
  • Det er forlaget DTV, der har rettighederne til Jens Henrik Jensens serie om Niels Oxen i Tyskland.
  • Han bor ved Horsens Fjord sammen med sin kone Mai samt deres to drenge, Hugo på seks år og Victor på otte år. 
For mere info kontakt
 
Head of Foreign Rights; Politikens Forlag:  Sofie Voller -  sofie.voller@jppol.dk  - +45 51 31 18 11
Pressekoordinator; Politikens Forlag: Vicki Meinertz - vicki.b.meinertz@jppol.dk  - +45 30 38 28 86

Gå til News