Jens Harald Quistgaard
Hør uddrag

Jens Harald Quistgaard

En dansk designer

Emilie Rygaard Rasch

Politikens Forlag
Piet Hein kaldte Jens Harald Quistgaard for ”den ukendte verdensberømte”, og selv om han var internationalt anerkendt, kender mange danskere ikke hans navn. Til gengæld kender de fleste hans stel, gryder og bestik, for de har været en fast bestanddel på danske borde i mange årtier. Selv i hjem, hvor design ikke har fyldt meget, havde man Raadvad-dåseåbneren. Og en del forbrydere er nok stødt på det danske politiskilt.Kig i skuffer og skabe derhjemme. Der finder du mindst én ting, som Jens Harald Quistgaard har designet. En emaljekande, en klassisk dansk dåseåbner, en rød gryde eller et af de karakteristiske spise- og testel, som man kunne finde i de fleste danske hjem, fra de kom på markedet i 1958.Efter at Quistgaards design i en årrække har været noget, man kunne huske hjemme fra mor og mormor, er det igen varer, som antikvitetshandlere og retrobutikker langer over disken i store mængder til designinteresserede – og endda til teenagere, der har fået øjnene op for kvaliteten i de gamle stel.Mange af vores store danske designere koncentrerede deres virke om møbler eller bestik, men Quistgaard satte ikke grænser for sig selv. Hans design fordeler sig over alle typer af brugsgenstande, og hans nysgerrighed førte ham forbi alle materialer fra metal, emalje og træ til stentøj – i alle tænkelige kombinationer. Og det er typisk for ham, at han også altid tænkte i nye måder at bruge materialerne på.I bogen gennemgås hele Quistgaards professionelle arbejde fra de tidlige værker over hans omfangsrige, skabende og nære personlige relation til den danske trævare- og stentøjsproducent Richard Nissen til hans forhold til forretningspartneren Ted Nierenberg fra det amerikanske firma Dansk Designs, som har gjort Quistgaard berømt i hele verden – ikke mindst i USA og Japan, hvor hans ting fortsat er i høj kurs.Bogen er også spækket med eksempler på tidstypiske reklamer, som viser, at Quistgaards designs internationalt blev markedsført i en stil, som man ikke kendte til i Danmark på det tidspunkt.

Læs mere
Vælg udgave:
 e-bog (epub)
 p-bog (indbundet)
Belastning...
Link to Saxo
DKK 199
Sprog: Dansk
Sideantal: 208
ISBN: 9788740057942
Format: ePub
E-bog Udk. 10. February 2021
Beskyttelse: Digital vandmærkning
Forlag: Politikens Forlag
Anmeldelser og omtale
 
 
 
 
-  Lars Hedebo Olsen, Politiken
Takket være Emilie Rygaard Rasch er der nu tilvejebragt et stort overblik over hele hans produktion. Hun viser vitterligt, hvor mange peberkværne, gryder, lysestager og alt muligt andet som strømmede fra Quistgaards hænder. Det er prisværdigt.
Weekendavisen, Heidi Laura
Endelig begynder vi at se Jens Harald Quistgaards internationale rækkevidde og placering. Ny bog giver overblik over værket.
Lektørudtalelse
Fornem udgivelse
 
 
 
 
-  Berlingske, Holger Dahl
Den appetitlige bog er klart disponeret og gennemgår med en forbilledlig grundighed hele det quistgaardske værk.
Downloads