Jeg tog ned til bror
Hør uddrag

Jeg tog ned til bror

Karin Smirnoff

Politikens Forlag
Jeg tog ned til bror er første del af Jana Kippo-serien.

I Smalånger, en landsby i Västerbotten i det nordlige Sverige, er alt næsten som det plejer. Jana er kommet hjem for at besøge sin tvillingebror, der er ved at drikke sig ihjel. Moren ligger syg på plejehjemmet efter et slagtilfælde, og faren er død. Maria, hver mands glæde i den lille by, er fundet død ved savmøllen, og det lille samfund syder af rygter. Hendes mand, John, er flyttet ind i et nedlagt hus, hvor han maler.
Jana beslutter sig for at blive. Hun får et job som hjemmehjælper og starter en affære med John, der er ligeså intens som han er psykisk ustabil. Hans malerier vækker uundgåeligt fortiden til live. Et mistet barn.
Hvordan Jana forsøgte at slå sin far ihjel med en høtyv. Hvordan Bror til sidst lykkedes med det, og blev taget fra hende.


Jeg tog ned til bror er en sort, rå, voldsom og øm fortælling. Med uovertruffen humor og varme lader Smirnoff os opleve selve livet i sit helt eget særegne og betagende sprog.

Romanen er Karin Smirnoffs debut og fik en overvældende modtagelse, blev nomineret til den prestigiøse Augustpris og modtog de svenske boghandleres Book of the Year Award og er solgt i mere end 350.000 eksemplarer i Sverige.
Læs mere
Vælg udgave:
 lydbog (download)
 e-bog (epub)
 p-bog (indbundet)
 p-bog (paperback)
Belastning...
Link to Saxo
DKK 140.00
Sprog: Dansk
Sideantal: 336
ISBN: 9788740085723
Serietitel: Jana Kippo-serien
Nummer i serien: 1
Format: 135x210
Udk. 20. June 2023
3. udgave, 1. oplag
Indbinding: Paperback
Forlag: Politikens Forlag
Omslagsgrafiker: Sofie Winding Studio
Oversætter: Birgitte Steffen Nielsen
Anmeldelser og omtale
 
 
 
 
 
-  Magasinet LIV,
Vil du overraskes, så læs denne voldsomme, realistiske fortælling med uventede drejninger og en masse personer, som er så levende, at de nærmest springer ud af siderne, med alle deres store følelser gemt på bunden af flasker og i lukkede ansigter. Jana er en kvinde, som bare vil klare sig på trods af hårde odds. En overlever, som man udvikler en kæmpe omsorg og ømhed for. Læs mere
 
 
 
 
 
-  bbcs.bogunivers
En af de helt store læseoplevelser.
 
 
 
 
 
-  Bogrummet
”Jeg tog ned til bror” er en virkelig fremragende bog, især for en læser som mig, der godt kan lide en melankolsk historie, en læser der holder af socialrealisme og af samtidsdramaer. Det er en historie, der er overbevisende skruet sammen, velskrevet og forbandet læseværdig.
 
 
 
 
 
-  Magasinet Søndag
Et fyrværkeri af en debut Denne juvel af en debut er en varm, barsk men også kærlig fortælling, der fænglser og udfordrer læseren
 
 
 
 
-  Berlingske
Karin Smirnoff har begået en kompromisløs og ufortrøden debut i et legende sprog.
Smirnoff hiver os ind med sit lyslevende, lakoniske sprog og en komisk vekslen mellem barnlig naivitet og voksen smålighed. Hun fastholder os med snørklede og nivellerede skæbner. Kapitel for kapitel optrevles en mørk, rå, uærlig tilværelse i Smalånger Sogn, der under det tunge snelag rummer både varme og passion. Læs mere
 
 
 
 
 
-  POLITIKEN
en glødende smuk og foruroligende læseoplevelse, der ikke vil slippe.
 
 
 
 
-  Jyllands-Posten
Karin Smirnoffs krasse debutroman om et landsbysamfunds fortiede uhyrligheder er socialrealisme uden stødabsorberende mellemlag. Det er lige på og hårdt. Og det er heftigt.
 
 
 
 
 
 
-  Livetidukkehuset.dk,
Er du vild en bog! Det er en af de romaner, som kommer til at sidde længe i dig og som du får lyst til at starte forfra igen og igen. Gør dig selv den tjeneste at se at få den læst ellers går du glip af en af de bedste bøger, du kan få fingrene i.
 
 
 
 
-  Fuglsangforoven
utrolig rå og dyster men samtidig også humoristisk og fyldt med varme.
Kulturtjekket
En af mine bedste læseoplevelser nogensinde. En bemærkelsesværdig mørk, rystende, brutal OG spændende , underholdende og til tider ligefrem SJOV fortælling, som jeg aldrig vil glemme
BOGBLOGGER.DK
en meget stærk debut
Downloads
TOP  ▲
Andre bøger af Karin Smirnoff
Vi tog op med mor
Karin Smirnoff
Opfølgeren til Karin Smirnoffs roste romandebut Jeg tog ned til bror. I sin Læs mere
Så tog jeg hjem
Karin Smirnoff
Med tredje og dramatiske del sætter Karin Smirnoff punktum for sin populære Læs mere