Jeg løb mod Nilen
Hør uddrag

Jeg løb mod Nilen

Alaa al-Aswany

Alaa al-Aswany tegner en medrivende mosaik af menneskeskæbner, mens revolutionen bølger på Tahrir-pladsen midt i Cairo.

Året er 2011, og den egyptiske revolution kulminerer i det centrale Cairo, hvor mange tusinder egyptere kræver præsidentens afgang. Her møder vi skolelæren Asma og aktivisten Mazen, der erklærer hinanden deres kærlighed i hastigt nedskrevne breve, og vi følger det unge forelskede par Khalid og Dania, han søn af en fattig vognmand, hun datter af General Alwani, der overvåger hele befolkningen og ikke mindst dem.

Vi møder Ashraf, en forfejlet skuespiller og nyligt opvakt revolutionær, som undslipper sin sure hverdag gennem en affære med Ikram. Og så er der Issam, en desillusioneret ex-kommunist, der er klar til at gøre hvad som helst for at klatre op ad den sociale rangstige.

Igennem sine indtagende, menneskelige figurer tegner Alaa al-Aswany et modigt billede af den brydningstid, som har haft afgørende indflydelse på ikke bare Egypten, men store dele af Mellemøsten. Jeg løb mod Nilen er stor fortælling om håb og hykleri, begær og undertrykkelse, frihedstrang og længsel efter tryghed.
Læs mere
Vælg udgave:
 e-bog (epub)
 lydbog (download)
 p-bog (indbundet)
 p-bog (hardback)
Belastning...
Link to Saxo
DKK 149.00
Sideantal: 350
ISBN: 9788740057294
Format: ePub
E-bog Udk. 10. October 2019
Beskyttelse: Digital vandmærkning
Anmeldelser og omtale
 
 
 
 
 
-  Politiken, Bjørn Bredal
Et afgørende stykke litteratur om den egyptiske version af Det arabiske forår … Som altid hos Aswany myldrer det med farverige figurer fra Cairos folklore … Godt og velskabt oversat fra fransk af Victoria Westzynthius.
 
 
 
 
-  Bogrummet.dk
Formidabel bog og virkelig fin læseoplevelse … Den er overbevisende på alle planer – lige fra personportrætterne til beskrivelsen af hvordan et samfund meget langt fra det danske er skruet sammen. Meget spændende fortælling og en roman, hvor man blot må udbryde: læs den bog!
 
 
 
 
-  Kristeligt Dagblad, Jeppe Krogsgaard Christensen
Det er voldsomt, det er bevægende, og det er dygtigt gjort … Al-Aswany kan i dén grad skrive, og Victoria Westzynthius' oversættelse fra fransk er klar og flydende.
Avisen Kommunist, Margit Andersen
Ud over at fortælle om disse dramatiske dage giver romanen et indblik i et samfund, der på nogle områder er synkront med vores, mens det på andre befinder sig i en helt anden tidsalder. Den er spændende, underholdende og endog humoristisk ind i mellem.
 
 
 
 
-  Nordjyske Stiftstidende, Hans Nielsen
Alaa al-Aswany orkestrerer persongalleriet særdeles fermt. Der skiftes lynhurtigt mellem aktørerne, og man hvirvles ind i en skæbnesvanger malstrøm af blodige gadeoptøjer vekslende med gustne manøvrer i sikkerhedspolitiets kommandorum … ’Jeg løb mod Nilen’ er forbudt i Egypten, men mon ikke piratudgaven går som varmt fladbrød i Cairos baggårde? Læs mere
Dagbladet Arbejderen, Per Nielsen
Fantastisk roman om den folkelige opstand på Tahrirpladsen … Alaa al-Aswany har en stor indlevelse i sine personer og i, hvad begivenheder gør ved mennesker.
Weekendavisen,  Adam Holm
Alaa al-Aswany beskriver i sin blændende, nye roman om revolutionen, der greb og rystede Egypten i 2011 … al-Aswanis sprog er saftigt, og der er hverken sparet på kødelige lyster, vilde vredesudbrud eller lange deklamationer. Romanen er så visuelt stærk (…) at læsningen føles som en mellemting mellem en tv-serie og en dokumentarudsendelse. Læs mere
Littuna.dk, Ditte Plauborg Larsen
Et storslået værk … Alaa Al-Aswany beskriver i gribende detaljer revolutionen fra alle samfundslag i sit seneste mesterværk, som er en hjerteskærende fortælling om folkets drøm om frihed.
Information, Marie Louise Kjølbye
En enestående og vigtig beretning om Det Arabiske Forår set fra den arabiske verden … Underholdende og spændende.
Midthimmerlands Folkeblad, Lars Lundsgaardvig
Medrivende, bevægende, barsk … Handlingen er i høj grad båret af Alaa al-Aswany fantastiske persongalleri, der er fuld af distinkte, karakterfulde, menneskelige og dejligt detaljeret beskrevne karakterer. Karakterer, man virkelig kommer tæt på.
Modemagasinet IN, Anna Møller
Årets bedste bøger: ’Jeg løb mod Nilen’ er et smukt vævet tæppe af stemmer fra tiden omkring en arabisk brydningstid.
Arbejderen, Per Nielsen
Alaa al-Aswany skriver på en meget morsom og indlevende måde.
POV International, Magnus Søndergaard
Alaa al-Aswany formår igennem det talrige persongalleri at skabe fascinerende personer, absurde situationer og mange konflikter, der får bogens 500 sider til at flyve afsted … ’Jeg løb mod Nilen’ er stærkt anbefalelsesværdig.
Lolland-Falsters Folketidende, Hans Jørgen Møller
Det er en voldsom fornøjelse at læse ’Jeg løb mod Nilen’. Dels for den vigtige og velfortalte handling. Men ikke mindst for Al-Aswanys sprog, der hæver sig ud af bogen og lægger sig som fløjl om ens bevidsthed. Så smukt, at man tager sig selv i at læse højt af udvalgte passager … Det kan kun være et spørgsmål om tid, før han får Nobelprisen i litteratur. Læs ’Jeg løb mod Nilen’, og vær beredt på for lidt nattesøvn i et par dage. For bogen er simpelthen ikke til at slippe igen. Læs mere
Solidaritet.dk, Bjørn Meidell
Alaa al-Aswany er på toppen i sin nyeste bog, der indeholder forfatterens eminente kombination af personskildringer og samfundskritik … Det er gribende, kulørt og underholdende.
 
 
 
 
 
 
-  Tidsskriftet Epsilon
Levende og medrivende, men samtidig provokerende og dristig … Romanen er en af de mere væsentlige bøger i de seneste år, både som skrivekunst og som vidnesbyrd. Læs den og bliv klogere på menneskers drømme, løgne og selvbedrag. Seks stjerner fortjener dette dybt engagerede portræt af et land og dets befolkning. Læs mere
 
 
 
 
 
 
-  Book me up, Scotty
Med denne velskrevne og modige roman demonstrerer han sit imponerende talent for at skabe nuancerede og intense menneskelige portrætter … Alaa al-Aswany beskriver begær, undertrykkelse, hykleri og magtmisbrug på fuldstændig opslugende vis. Alle bør læse ’Jeg løb mod Nilen’.
 
 
 
 
 
 
-  Book me up, Scotty
Med denne velskrevne og modige roman demonstrerer han sit imponerende talent for at skabe nuancerede og intense menneskelige portrætter … Alaa al-Aswany beskriver begær, undertrykkelse, hykleri og magtmisbrug på fuldstændig opslugende vis. Alle bør læse ’Jeg løb mod Nilen’.
 
 
 
 
 
 
-  Cats, Books and Coffee
Sproget er sprudlende og barskt … ’Jeg løb mod Nilen’ er en fængslende fortælling om mennesker og samfundsforhold. Om hvordan korruption og laster lever på bedste vis side om side. Om politiske, religiøse og økonomiske dagsordener. Men mest af alt er det en fortælling om håb.
 
 
 
 
-  Livet i dukkehuset
En vigtig og modig bog. Det er en roman, der giver stof til eftertanke … Alaa Al-Aswany er en fremragende forfatter.
Skrivforlivet.dk
I ’Jeg løb mod Nilen’ får det egyptiske samfund endnu engang med den ironiske rive i en fantastisk roman, der jonglerer personer og samfundslag, så det hykleriske virkelig står frem.
Litteratursiden.dk
Hvis man er det mindste interesseret i verden udenfor andedammen, er Alaa al-Aswany uomgængelig læsning. Vigtig samtidshistorie og romankunst i verdensklasse.
god-bog.nu
Han har gjort det igen, skrevet en verdensroman med kritik af det egyptiske styre … En fængslende, men også tankevækkende bog.
MyDailySpace.dk
Medrivende … Sikke en fortælling – sikke en verden – og sikke en forfatter.
Bogblogger.dk
De godt 500 sider vender næsten sig selv, og man har læst bogen færdig, før man har set sig om. ’Jeg løb mod Nilen’ er en vigtig og modig beretning … Den knivskarpe og stærkt satiriske bog, beskriver både indlevende og præcist den ulmende utilfredshed med det egyptiske styre.
Downloads
TOP  ▲
Andre bøger af Alaa al-Aswany
Yacoubians hus
En sprudlende roman om sex, religion, politik, penge, magt, afmagt – og Læs mere
Den kongelige egyptiske automobilklub
Den Kongelige Egyptiske Automobilklub er en sprudlende roman om livet i Læs mere
Chicago
Forfatteren bag den succesfulde og kritikerroste Yacoubians hus er tilbage Læs mere