Jeg forsvinder i mørket
Læs uddrag

Jeg forsvinder i mørket

Én kvindes utrættelige jagt på Golden State Killer

Michelle McNamara

Hr. Ferdinand
Den sande historie om en kvindes jagt på den mareridtsagtige Golden State Killer.

”Du vil være tavs for altid, og jeg forsvinder i mørket.”

Sådan truer den uhyggelige voldtægtsmand og morder et af sine ofre, da han forlader hende. Han udvælger sine ofre omhyggeligt, overvåger dem og danner sig et præcist billede af deres vaner og deres hjem – og så pludseligt, midt om natten, står han i deres soveværelse og blænder dem med lyset fra en lommelygte. Efter han har begået sin forbrydelse, forsvinder han i mørket.

Det er i midten af 1970’erne, at den såkaldte Golden State Killer begynder  at hærge i Californien og sprede enorm skræk og rædsel. Det varer i 10 år, og han lader mange brutalt ødelagte liv bag sig. Trods massiv politiindsats lykkes det aldrig at komme på sporet af ham.

Godt 20 år efter at The Golden State Killer synes opslugt af mørket, tager Michelle McNamara, en helt almindelig kvinde og journalist, jagten op.

Hun interviewer overlevende ofre og vidner, pløjer sig igennem tusinder og atter tusinder af dokumenter og politirapporter og er utrættelig i sin jagt på oversete spor og ledetråde, der kan afsløre hans identitet og føre til hans pågribelse.

Michelle McNamaras gennemresearchede bog er en rystende fortælling om en voldtægtsmand og morders koldblodige kynisme, om de dybe spor hans hærgen efterlader sig i de familier og boligområder, han har hjemsøgt. Det er en klog og indlevende skildring af de ofre, hvis liv han har ødelagt for altid. Og ikke mindst en stærk og medrivende skildring af en kvindes utrættelige passion: at opklare forbrydelserne, tvinge denne navnløse forbryder frem i lyset og bryde hans dæmoniske magt.

Michelle McNamaras opsigtsvækkende bog udkom i USA den 27. februar 2018, og den 24. april blev The Golden State Killer endelig arresteret.
Læs mere
Vælg udgave:
 lydbog (download)
 e-bog (epub)
Belastning...
Link to Saxo
DKK 169
Sprog: Dansk
Spilletid: 10T 45M
ISBN: 9788740057317
Format: Download MP3
Lydbog udk. 21. November 2019
Indlæst af: Maria Garde
Forlag: Hr. Ferdinand
Oversætter: Betty Frank Simonsen, Nete Harsberg
Anmeldelser og omtale
 
 
 
 
 
-  The Book Collector
True crime i bedste stil … Da jeg først var begyndt, kunne jeg slet ikke stoppe igen. Den er virkelig spændende!
Gryffindor Shelves
Et absolut must (‼️) for enhver true crime fan … Sagen, kvinden bag og bogens opbygning er ekstremt fængslende,
 
 
 
 
 
-  Søndag, Dorthe Liljensøe
Velskrevet bog, der gennemgår overfaldene, giver bud på mulige gerningsmænd og først og fremmest afslører stædig søgen efter sandheden. Trods det uhyggelige emne er bogen stærkt anbefalelsesværdig.
 
 
 
 
 
-  Avisen Danmark, Arne Mariager
En både rystende og fascinerende beretning. Den rummer på én gang menneskets storhed og menneskets værste sider … Det er på mange måder en forfærdelig bog. Men den er fremragende.
 
 
 
 
-  Femina, Julia Lahme
Svært ikke at forestille sig, at den vil blive et hit … En vanvittig spændende bog, som ikke bare viser, hvor dygtig hun var, men også leverer en intens indsigt i både, hvad en sådan forbryder er gjort af, og hvad der sker med ofrene i livet efter. Læs den.
 
 
 
 
 
-  Krimiormen.dk
Skræmmende, velskrevet, fascinerende og fængende læsning.
 
 
 
 
 
-  Bogfidusen.dk
Hvis man er til true crime, er denne bog simpelthen et must … Den er detaljeret i en grad, så man næsten kan høre Golden State Killer liste rundt i sit eget hus om natten … Fascinerende og virkelig fængslende.
 
 
 
 
-  Cats, Books and Coffee
Imponerende stykke undersøgende journalistik, uanset om du er til true crime eller ej … Fængslende og skræmmende læsning.
 
 
 
 
-  Anettesbookshelf.dk
Sindsoprivende … Bogen lever om nogen op til klichéen ’Når virkeligheden overgår fantasien’ … Den er velskrevet, og forfatteren formår at beskrive sagerne med respekt for ofrene og deres familier, mens hun samtidig besidder en dyb grundighed og en uendelig higen efter svar … Sagen er uden fortilfælde og fuldstændig spektakulær. Læs mere
Alt for Damerne, Marie-Louise Truelsen
En skræmmende fortælling om de spor, som hans hærgen har efterladt, og en skildring af de ofre, hvis liv han for altid har ødelagt.
Bogblogger.dk
… virkelig spændende. Hendes arbejde med at afdække the Golden State Killers identitet er enestående, og detaljegraden i bogen er overvældende. Det er mere end skræmmende at læse om hans metoder, hans ondskab og hans snuhed, der holdt ham på fri fod i årtier. Er du interesseret i true crime, er dette den ultimative historie. Læs mere
Krimisiden.dk
Skræmmende læsning … Michelle beskriver virkelig godt den rædsel og skræk, der hærgede i de berørte områder af Californien … Jeg var godt underholdt.
MyDailySpace.dk
Stærk og medrivende … En bog man har svært ved at slippe.
Downloads