Jeg er Malala
Læs uddrag

Jeg er Malala

Tirsdag den 9. oktober 2012 trængte Taliban op i en skolebus og skød den 15-årige pakistanske pige Malala Yousafzai på klods hold. Hun overlevede det brutale attentat, og hendes historie gav genlyd over hele verden.

Fra den ene dag til den anden blev hun et globalt symbol på fredelig protest og kravet om uddannelse til alle børn. Verden hørte første gang om Malala, da hun skrev en anonym blog om en skolepiges hverdag i en pakistansk by, hvor Taliban har sat sig tungt på magten. Bloggen blev modtaget som en sensation, og Malala og hendes far blev hovedpersoner i en amerikansk dokumentarfilm. Til sidst kunne deres identitet ikke længere holdes hemmelig, og de havnede på Talibans dødsliste.

Nu fortæller Malala for første gang sin bemærkelsesværdige historie. Jeg er Malala er en inspirerende og gribende historie om en piges modige kamp og beslutning om ikke at lade sig intimidere af ekstremister. Efter skudattentatet og en nærmest mirakuløs overlevelse har Malala modtaget talrige priser. FN's generalsekretær har udnævnt 10. november til Malala Dag, og der er etableret en international Malala Fond, som skal støtte pigers uddannelse. Desuden blev Malala i 2013 som den yngste nogensinde nomineret til Nobels Fredspris.

Læs mere
Vælg udgave:
 lydbog (download)
 e-bog (epub)
 p-bog (paperback)
Belastning...
Link to Saxo
DKK 79
Spilletid: 11T 7M
ISBN: 9788740019278
Format: Download MP3
Lydbog udk. 12. November 2014
Indlæst af: Karin Rørbech
Anmeldelser og omtale
 
 
 
 
-  Jyllands-Posten, Lone Nørgaard
Weekendavisen, Lea Korsgaard
De to fortæller historien om Malalas pacifistiske uddannelseskamp, som kiler sig ind et spændende sted mellem på den ene side hendes bekendelse til islam og hendes pashtunske stammearv, og på den anden side hendes progressive, frisindede syn på uddannelse som både den enkeltes ret og det, der bør drive verdenshistorien fremad. Læs mere
Nordjyske Stiftstidende , Anne Mette Busch
… et glimrende indblik i, hvordan livet er og var under Taleban.
Femina, Julia Lahme
En bog, som vi alle bør læse og ikke mindst lære bare en smule civilcourage af.
Downloads