Jagten på det gode menneske
Hør uddrag

Jagten på det gode menneske

Om Karin Michaëlis

Julie Maj Jakobsen

Politikens Forlag
Karin Michaëlis levede et for sin tid atypisk liv som krigsreporter og kunstner. Hun var berømt, talte for store forsamlinger og skrev kontroversielle bøger om bl.a. kvinderollen og erotisk begær.

I bogen om Karin Michaëlis lærer vi en mangefacetteret kunstner og kvinde at kende. Hun blev født i Randers i 1872 og brød som ung ud af det småborgerlige miljø og tog til København med et stærkt ønske om at blive pianist. Livet igennem skrev hun mere end 50 bøger, og i 1910 fik hun sit internationale gennembrud som forfatter med skandaleromanen Den farlige alder om en kvinde fra det bedre borgerskab på tærsklen til overgangsalderen, der flytter fra sin kedelige ægtemand for at realisere sig selv.

Karin Michaëlis’ bøger blev udgivet i mere end 20 lande, og hun var en efterspurgt foredragsholder i Europa,
indtil bøgerne blev forbudt i Tyskland i 1939. Hun deltog aktivt i hjælpearbejde under både Første og Anden Verdenskrig, dels i Østrig og dels på Thurø nær Svendborg, hvor hun husede en lang række flygtninge fra det nazistiske Tyskland og bl.a. gav husly til den tyske dramatiker Bertolt Brecht. Hendes hjælpearbejde og rolle som samfundsdebattør gjorde hende selv til politisk flygtning i USA i 1939-1946.

I februar 2020 har BaggårdTeatret i Svendborg premiere på en stor musikalsk forestilling om Karin
Michaëlis. Manuskriptet er skrevet af Julie Maj Jakobsen, der i 2018 vandt en Reumert som årets dramatiker, mens den danske sangerinde Katinka, som også medvirker på scenen, har skrevet helt ny musik til forestillingen. Både manuskript og sangtekster er en del af bogen, som også rummer uddrag fra Den farlige alder samt en række personlige essays om Karin Michaëlis og de spor, hun har sat sig.
Læs mere
Vælg udgave:
 e-bog (epub)
 p-bog (indbundet)
Belastning...
Link to Saxo
DKK 250.00
Sprog: Dansk
Sideantal: 272
ISBN: 9788740058987
Format: 190x250
Udk. 06. March 2020
1. udgave, 1. oplag
Indbinding: Indbundet
Forlag: Politikens Forlag
Anmeldelser og omtale
Kommunist.dk
En smuk og farverig udgivelse.
 
 
 
 
 
-  Gregersdh.dk
Du godeste, siger man, når der åbnes for beretningerne.
Birgitjuelmartinsen.dk
En interessant, lærerig og varieret bog, som næsten læser sig selv … Stor anbefaling herfra!
 
 
 
 
-  Iscene.dk
Jeg kraftigt vil opfordre til at fordybe sig i (bogen), hvis man har fået lyst til at vide mere om en af litteraturens glemte forfattere.
 
 
 
 
 
-  cphculture.dk
Hvis man ønsker at gå på jagt efter en god bog, kan man passende fange denne bog i den nærmeste boghandel og blive klogere på en særdeles gæv, stærk og original kvinde, der fortjener at blive taget ud af glemmebogen.
Downloads