Italiensvej
Hør uddrag

Italiensvej

Anna Grue

Politikens Forlag
Et spædbarn, en Madonna-statuette og en tyk pakke med kontanter. Det er alt, hvad italienske Vittoria Contini har med sig, da hun en kølig martsdag i 1958 ankommer til et usselt, københavnsk hotel - på flugt fra en fortid, der for alt i verden skal holdes skjult. Angsten for afsløring får hende konstant til at se sig over skulderen.
 
Hun møder den livsglade natklubservitrice Conny, der med sin hang til popmusik og hurtige affærer er Vittorias diametrale modsætning. De to unge kvinder bliver veninder, og med Connys hjælp skaffer Vittoria sig omsider et job, hvor hun kan være i sikkerhed og have sin baby hos sig døgnet rundt.

Som husbestyrerinde hos en lægefamilie på Amager finder Vittoria tryghed og holder lidt efter lidt op med at spejde efter biler med romerske nummerplader. Hun lærer at sætte pris på sit nye land, selv om der bliver ved at være mange mærkelige ting at vænne sig til for en italiener - fra manglen på hvidløg hos den lokale grønthandler til det evindelige, danske gråvejr.

Men trygheden trues, da Vittoria forelsker sig stormende. Med ét befinder hun sig i sit livs dilemma. Hun ved, at hun vil sætte sit barns sikkerhed på spil, hvis hun følger kærligheden. Og hvordan hengiver man sig i det hele taget til et andet menneske, hvis man er nødt til at holde en vigtig del af sit liv hemmelig?

Holder man af Anna Grues forfatterskab, vil man ikke blive skuffet over kærlighedsromanen Italiensvej. Den har alt det, der kendetegner hendes andre bøger: De fine personskildringer, den lette, humoristiske tone, de psykologiske dramaer. Og så emmer den af 50'er-stemning og er lige så spændende som en krimi.
Læs mere
Vælg udgave:
 e-bog (epub)
 lydbog (download)
 p-bog (paperback)
Belastning...
Link to Saxo
DKK 129.00
Sprog: Dansk
Sideantal: 256
ISBN: 9788740016338
Format: ePub
E-bog Udk. 28. May 2015
Beskyttelse: Digital vandmærkning
Forlag: Politikens Forlag
Anmeldelser og omtale
 
 
 
 
-  Jyllands-Posten, Lars Ole Sauerberg
Anna Grue har aldrig lagt skjul på, at det er de nære menneskelige relationer, der interesserer hende. Nogle læsere vil måske finde det rigeligt retro eller kitschet at skrive en gammeldags kærlighedsroman. Men Grue gør det på en så charmerende og afvæbnende måde, at man gerne lader alle sine omhyggeligt indøvede litteraturanmelderparader og -fordomme falde. Læs mere
 
 
 
 
 
-  Dagbladenes Bureau, Henrik Tjalve
 
 
 
 
 
-  Fyens Stiftstidende
 
 
 
 
 
-  Litteratursiden.dk
 
 
 
 
-  Jyllands-Posten, Lars Ole Sauerberg
Anna Grue har aldrig lagt skjul på, at det er de nære menneskelige relationer, der interesserer hende. Nogle læsere vil måske finde det rigeligt retro eller kitschet at skrive en gammeldags kærlighedsroman. Men Grue gør det på en så charmerende og afvæbnende måde, at man gerne lader alle sine omhyggeligt indøvede litteraturanmelderparader og -fordomme falde. Læs mere
 
 
 
 
-  Femina, Julia Lahme
Vi vidste godt, at Anna Grue er knaldgod til at skrive krimier, men kærlighed kan hun også skrive om, viser hendes nyeste udgivelse, Italiensvej (Politikens Forlag). Her er hovedpersonen Vittoria flygtet fra Italien af årsager, vi får oprullet undervejs. Hun ankommer i København i 1958 med et spædbarn på armen og skal til at stykke en hverdag sammen. En hverdag uden hvidløg, olivenolie og frisk mozzarella, og det er ret kritisk, når man er italiener, og det at lave mad er en stor del af ens identitet. Læs mere
 
 
 
 
-  Børsen, Line Rasmussen
Tonen er umiskendelig Doerrsk: let og frejdig trods tung tematik, fortællingen fermt orkestreret … "Noget om Grace" er en glimrende filosofisk fortælling om kærlighed og dertilhørende sorg og savn, om tiden som et flydende fænomen, og om det ligeså flydende fænomen vand.
Ekstra Bladet, Sebastian Hansen
Anna Grue er en dreven plotmagerske, og nysgerrig bliver man derfor, da den 24-årige Vittoria Contini i 1958 ankommer til København i en Fiat 500 sammen med en spæd dreng, et stort bundt pengesedler og en farverig Madonna-statue.
Politiken, May Schack
Anna Grue har moret sig med at skabe et detaljeret tidsbillede af datidens hjemmeliv og to kvindetyper, der på hver sin måde er udgangspunktet for det kønsrolleopgør, man skulle et årti længere frem for at se begyndelsen på.

Det er underholdning, det her. Anna Grue skriver lige ud ad landevejen. Man skal lægge de finlitterære briller væk og tage sig et glas Dubonnet, hvis den drik stadig findes, så glider det fint ned. Ikke mindst den opblødende humor, Anna Grue kan lægge ind som buffer for alt muligt forfærdeligt fra den tid. Læs mere
Lektørudtalelese, DBC
Italiensvej er en velskrevet realistisk roman om kvindeliv i familienog på arbejdsmarkedet i 1950’ernes København. Der er fine tidstypiske detaljer, og det skiftende perspektiv mellem de to veninder og Einar samt nysgerrighed om Vittorias historie er med til at fastholde læseren.
Anna Grue læser op fra sin nye bog Italiensvej
Høre Anna Grue læse lidt op fra hendes helt nye bog Italiensvej (udkommer 28. maj).
Anna Grue om kultursammenstødet i Italiensvej
Forfatter Anna Grue udgiver ny roman den 28. maj. Bogen hedder Italiensvej, og her fortæller hun om mødet mellem den danske og den italienske kultur i bogen.
Anna Grue om at skrive kærlighed vs krimi
Italiensvej er navnet på Anna Grues nye kærlighedsroman, der udkommer den 28. maj. Her fortæller hun om forskellen på at skrive kærlighed og krimi.
Downloads
TOP  ▲
Andre bøger af Anna Grue
I lige linje
I lige linje er syvende selvstændige bind i Anna Grues anmelderroste Læs mere
Dybt at falde
Dybt at falde er første bind i Anna Grues anmelderroste krimiserie med Læs mere
Gidsel. Otage. Hostage
Anna Grue er kendt i store dele af Europa for sine krimier om den skaldede Læs mere
Noget for noget
Ved hjælp af blandt andet sms´er og e-mails oprulles den Læs mere
De andre
De andre er en vedkommende og skarp novellesamling, som kendetegnes ved Læs mere
Det taler vi ikke om
Efter sin formidable mormors død står den unge Marie alene uden familie, Læs mere
Liv for liv
Anna Grue, Christian Mørk , m.fl.
Liv for liv er en novellesamling fyldt med hæsblæsende historier af en Læs mere