Hvorfor jeg forlod dig
Læs uddrag

Hvorfor jeg forlod dig

Anders Rønnow Klarlund

Politikens Forlag
En dreng  ser sin far blive kørt ned en vinteraften i 1979. Han fortæller politiet at dem i bilen gjorde det med vilje, de kørte op fortovet for at ramme faren. Og så bakkede de tilbage og kørte væk, siger han.

Ingen tror på drengen, bare ti år gammel. De fortæller ham, at det måske var en spritbilist, at vejen var glat, mange kører galt i den høje sne. 

Drengen besøger sin far på hospitalet. Faren insisterer på at tale med sin søn alene og overleverer ham et vers. En slags ed - et løfte, sønnen skal holde. Et løfte som faren i sin tid gav sin egen far - et løfte der har rejst op gennem generationerne så langt tilbage nogen kan huske. Et løfte om at stå på Mount Washington i Amerika, den tredje oktober år 2000 ved daggry. Og så dør han.

Tyve år senere er drengen blevet en mand. En mand som livet ikke har behandlet godt. Han sidder nu i fængsel et sted i Europa, et ocean væk fra sin destination.

Uden for murene venter hans kvinde. Hun er gravid - der er få uger til hun skal føde. Og få uger til han skal stå på bjerget ved daggry. Men hvis han stikker af fra fængslet for at rejse illegalt ind i USA, så ser han muligvis aldrig sit barn. Men han må ... han skal opklare hvem der myrdede faren den vinternat - og hvad der er der gemmer sig bag den kryptiske ed.

Han er ikke en mand der har spildt livet på lange samtaler og fine ord. Men nu har han brug for dem. Ordene. Hvis han skal forlade sin elskede og sit ufødte barn, må han forklare dem hvorfor. Den nat, lige inden han stikker af, begynder han sin fortælling:
Mit elskede, ufødte barn, nu skal du høre... hvorfor jeg forlod dig.

Læs mere
Vælg udgave:
 e-bog (epub)
 lydbog (download)
Belastning...
Link to Saxo
DKK 79.00
Sprog: Dansk
Spilletid: 12T 38M
ISBN: 9788740011722
Format: Download MP3
Lydbog udk. 09. September 2013
Indlæst af: Jesper Bøllehuus
Forlag: Politikens Forlag
Omslagsgrafiker: Imperiet
Oversætter: Erik Barfoed
Anmeldelser og omtale
 
 
 
 
-  Nordvestnyt
Der udvikler sig et dramatisk handlingsforløb, men helt som tilfældet er i Kazinsky-bøgerne skal læserne turde lægge videnskaben og sunde fornuft lidt væk. Og tro på, at der findes mere mellem himmel og jord. Og kan man det, får man storhed i fortællingen. Anders Rønnow Klarlund skriver i øvrigtet klart, smukt sprog Læs mere
Weekendavisen, Lars Brix Nielsen
Flot skildring af en mand, der sætter alt på et bræt for at få svar på de store spørgsmål, der nager ham
Downloads
TOP  ▲
Andre bøger af Anders Rønnow Klarlund
Samtaler jeg har haft med min kone
En selvudleverende og tankevækkende autofiktiv roman om længsel og selvhad Læs mere