Hvor taler du flot dansk!
Læs uddrag

Hvor taler du flot dansk!

Abdel Aziz Mahmoud

Politikens Forlag
Han er journalist, kendt fra tv – og vil bare gerne have lov til at være … ligesom alle andre danskere. Men Abdel Aziz Mahmoud er muslimsk flygtning. Oven i købet af første generation, og han kan ikke længere holde sin mund.

Hvor taler du flot dansk! er et dynamisk, humoristisk og bevægende indspark i den skarpladte debat om indvandrere og integration. Med udgangspunkt i sine egne og sin families erfaringer efter 30 år i Danmark sætter Abdel fokus på alt fra sin mors desperate forsøg på at lære de danske naboer at kende til det tragikomiske i konstant at blive rost for sin fine udtale.

Hvor taler du flot dansk! er en tankevækkende bog om, hvordan det er at elske Danmark – og alligevel ofte føle sig som en uønsket gæst. Men det er også en fortælling om, at succesfuld integration kan lykkes, at det kræver hårdt arbejde, nysgerrighed samt en god portion selvironi og humor fra begge sider af ligusterhækken i kulturmødet mellem vestlige og arabiske traditioner.

Læs mere
Vælg udgave:
 e-bog (epub)
 lydbog (download)
Belastning...
Link to Saxo
DKK 129.00
Sprog: Dansk
Spilletid: 4T 
ISBN: 9788740033717
Format: Download MP3
Lydbog udk. 27. April 2016
Indlæst af: Abdel Aziz Mahmoud
Fotograf: Jakob Mark
Forlag: Politikens Forlag
Anmeldelser og omtale
 
 
 
 
 
-  Mellemlinjerne.dk
Jeg sidder tilbage med en følelse af, at jeg må dele den med alle! Hvor taler du flot dansk er så relevant, som noget overhovedet kan være. Tak til Abdel Aziz Mahmoud for at have skrevet en så vigtig bog!".
 
 
 
 
 
-  Retorikmagasinet
Bogen Hvor taler du flot dansk! er fyldt med konflikter og beskriver især en indre konflikt hvor en ung dreng kæmper for at blive accepteret og betragtet som en dansker. Abdel Aziz Mahmoud fortsætter kapløbet, nu 32 år senere.
 
 
 
 
-  litfix.dk
Humoristisk, kærlig, håbefuld og sand skildring af livet som muslimsk flygtning i Danmark og det konstante klaphattekapløb
 
 
 
 
-  Bognørden.dk
I det store hele, var det her en både lærerig, varm, vedkommende og vigtig fortælling.
Information , David Rehling
Mahmoud tegner kærlige portrætter. Læseren kan blive rørt til tårers påtrængen. Særligt varmt fremstår moderen, hjerteligt opsøgende, gæstfri, nysgerrig, så meget villig til at dele med fremmede, at de holder op med at være fremmede.
Weekendavisen , Søren K. Villemoes
Mahmoud taler ikke bare et godt dansk. Han skriver det også. Sproget er meget hverdagsagtigt og uformelt. Det er stilrent og til tider ret sjovt.
Specielt når han genfortæller anekdoter om sin mor. Det er skrevet med en varme og kærlighed, men med et godt blik for det komiske.
For eksempel da hans mor begynder at arbejde i Kvickly, og en kunde spørge hende om noget sukker. Hvorefter hun kommer tilbage med et par sokker. Læs mere
Politiken, Nazila Kivi
Okay, hånden på hjertet: Det er svært at stå for Abdels charme.
Man er allerede på fornavn med ham fra første side i dette sympatiske tegn-og-fortæl-projekt om alt det, der ikke er særlig særligt ved Abdel og hans familie.
De palæstinensiske forældre har prøvet at passe ind og leve et almindeligt liv med børn, naboer, falafel- og brunsvigerbytning og alt det andet, man gør i provinsen, hvor folk kommer hinanden ved og lader politikerne om at skabe splid langt væk fra ligusterhækkene. Læs mere
Litteratursiden.dk, Anne Klara Bæhr
Tankevækkende og meget morsom bog om at være dansker med indvandrerbaggrund. En væsentlig bog i integrationsdebatten, som tager fat på myterne og dobbeltmoralen.
Bookmeupscotty.dk
Abdel er overbevisende i sine betragtninger. Han er ikke selvhøjtidelig og får løftet de tunge emner ved hjælp af humoristiske anekdoter og tankestrømme.
Magasinet Liv, Rikke Hellerup
Hvor taler du flot dansk! er et humoristisk og indsigtsfuldt indspark i debatten om indvandrere og integration.
Downloads
TOP  ▲
Andre bøger af Abdel Aziz Mahmoud
Fra Libanon til Lærkevej
Fra Libanon til Lærkevej er en spændende og ærlig samtale fyldt med Læs mere