12. maj 2016

Hvor solen græder filmatiseres

Kasper Barfoed filmatiserer Puk Damsgårds Hvor solen græder. Instruktør/forfatter Kasper Barfoed er sammen med producer Michel Schønnemann i gang med udviklingen af Puk Damsgårds bestseller Hvor solen græder. Bogen har pt solgt over 60.000 eksemplarer i Danmark.

Hvor solen græder er Puk Damsgårds personlige beretning om at blive smuglet over grænsen for at rapportere fra et land i opløsning og om mennesker, hvis liv er i en permanent undtagelsestilstand. Under sine reportagerejser møder Puk Damsgård den syriske kvinde Nour og et varmt venskab udvikler sig mellem dem, trods de barske omstændigheder.

Det bliver en film om et stærkt venskab mellem to kvinder med vidt forskellige udgangspunkter, baggrunde og muligheder. Dette umage venskab bruges til at skildre og derigennem give publikum en forståelse af, hvorfor og hvordan konflikten startede.

Puk Damsgård siger: "Jeg er virkelig glad for, at historien om krigen i Syrien kan få et liv på lærredet i Kasper Barfoeds fortolkning. Det at lave en spillefilm, der handler om syrernes lidelser, ligger fint i tråd med, hvad min mission med Hvor solen græder var nemlig at gøre en kompleks og for mange ufattelig krig nærværende og folkelig."

Filmen bliver Kasper Barfoeds 6. spillefilm som instruktør. Hans seneste Film "Sommeren '92" var nomineret til både Bodil og Robert som bedste film og har i Danmark solgt 317.100 billetter.

Kasper Barfoed udtaler: "Puk Damsgård er en unik stemme i dansk journalistik. Hun sætter helt bogstaveligt sig selv på spil i jagten på den sande historie, og Hvor solen græder er en spændende, personlig og dybt hjerteskærende beretning om drømme, idealer og frihedstrang. Det er en bog, der fik mig til ikke bare at forstå krigen i Syrien, men også mærke den. Hjertet i filmatiseringen bliver den sande fortælling om, hvordan Puk smugler sig selv ind i Syrien, hvor hun møder og bliver veninde med den jævnaldrende og meget moderne syriske kvinde, Nour. Det sker samtidig med, at Nour bliver forelsket i en ung, flot oprører, og lige så stille bliver dybere og dybere involveret i revolutionen. Det er et venskab, der bliver lærerigt, inspirerende og til sidst også farligt for Puk. Det er en vigtig historie, som jeg glæder mig til at lave. Jeg er overbevist om, at det kan blive en voldsom, men også smuk og inspirerende film."

Filmen starter optagelser til foråret i Tyrkiet og Marokko, og casting er i gang i hhv. København og Los Angeles. Budgettet bliver DKK 19.000.000,- Udviklingen er støttet af det danske filminstitut under filmkonsulent Hanne Palmquist.
 

Gå til News