Hvide blomster
Hør uddrag

Hvide blomster

Sissel-Jo Gazan

Politikens Forlag
Jenny er vokset op på Samsø. Hun bor hos sin mor, der er er tatovør, ligesom hendes onkel og hendes bedstefar. Jenny selv interesserer sig for botanik, for hendes oldefar var en berømt dansk botaniker, og hun har arvet hans store samling af sjældne og ikke mindst af giftige planter.

Det hele begynder den dag, en ung pige forsvinder sporløst, og alle på Samsø taler om det. Jennys elskede kusine Tessa var tæt på pigen, og en dag fortæller hun Jenny en ubærlig hemmelighed. For første gang nogen sinde har Jenny hemmeligheder for sin mor, men pludselig opdager hun, at hendes mor også har hemmeligheder. Og lyver. For politiet. Den australske mand, der bor hos dem, Jack, går ikke kun til hånde i haven. Jenny bliver elektrisk, når han ser på hende med sine blå, blå øjne.

Da Jenny skal på gymnasiet, flytter hun alene til Aarhus. Her opdager hun, at hun har arvet mere fra sin oldefar end et hebarium, for hun har talent for at tegne og får tegneopgaver fra Botanisk institut på universitetet. Hun opdager også, at hun har arvet en kompromisløs retfærdighedssans og en uslukkelig hævntørst fra sin mor.
Læs mere
Vælg udgave:
 e-bog (epub)
 lydbog (download)
 p-bog (hæftet)
Belastning...
DKK 300.00
Sprog: Dansk
Sideantal: 512
ISBN: 9788740050820
Format: 145x220
Udk. 06. oktober 2020
1. udgave, 1. oplag
Indbinding: Hæftet
Forlag: Politikens Forlag
Omslagsgrafiker: Imperiet
Anmeldelser og omtale
 
 
 
 
-  Berlingske, Merete Reinholdt
En livskraftig og vildtvoksende plante, der er plejet med gødning og grønne fingre, og som gror sig ind i sin læser og dér slår nye rødder.
Information, Bodil Skovgaard Nielsen
Som med Sissel-Jo Gazans andre læseværdige succeser Svalens graf (2013) og Dinosaurens fjer (2008) blander romanen videnskab, spænding og miljøskildring til noget ret forunderligt i dansk litteratur. Der er få, der som Gazan så vellykket kan blande pædofili og botanik til en helstøbt fortælling.
 
 
 
 
 
-  Bogrummet.dk
Virkelig en skøn bog!
 
 
 
 
 
-  Politiken, Nanna Frank Rasmussen
Med ' Hvide blomster' serverer Sissel-Jo Gazan en generationsroman, et krimimysterium, en familiekrønike, et tidsportræt af 1990' erne og en indigneret socialpolitisk roman i en stor generøs, fejende og elegant bevægelse. Og det kræver vildt mådehold ikke at sluge romanens 512 sider i en gigantisk mundfuld. Læs mere
 
 
 
 
 
-  Bogbobler
Hvide Blomster er årets store fortællende roman. Den er ikke blot underholdende, den er vigtig.
 
 
 
 
 
 
-  Femina, Anna Møller
Must-read … utrolig velskrevet og fængende, og bogen giver et fantastisk godt billede af et lilleputmiljø på afveje.
Downloads
TOP  ▲
Andre bøger af Sissel-Jo Gazan
Vi elsker stadig Berlin
Ny grundigt opdateret udgave af den pæredanske berliner Sissel-Jo Gazans Læs mere
Dødelig alvor
Arne Dahl, Gunnar Staalesen , m.fl.
Dødelig alvor (2012) er en novellesamling til fordel for Læger uden Læs mere