Hvad køer ved om livet
Hør uddrag

Hvad køer ved om livet

Rosamund Young

"Da jeg faldt over Hvad køer ved om livet, troede jeg, at titlen var en joke. Men det er den ikke, og det er præcis, hvad bogen handler om. Det er en vidunderlig bog, samtidig med at den, idet den viser, at køer (og får og tilmed høns) har en langt højere grad af bevidsthed og kunnen, end vi nogensinde har anerkendt, også kan opleves som dybt forstemmende, som en bog der gør, at man må revidere hele sit syn på verden."

Sådan skriver den britiske forfatter Allan Bennet i forordet til Hvad køer ved om livet, en bog der blev skrevet og udgivet, før ord som økologi, dyrevelfærd og miljøbevidsthed blev hverdagsord, og som er blevet genopdaget og nu bliver udgivet i alverdens oversættelser.

Rosamund Young beskriver charmerende og underfundigt, hvordan køer er ligeså forskellige som mennesker. De kan være højt intelligente, iltre eller sløve i optrækket, forfængelige, godmodige, stolte, sky eller opfindsomme - når de får lov til at finde deres egen måde at leve på. Og de drager i høj grad omsorg for og knytter sig til hinanden.

Under læsningen kan man ikke lade være med at smile eller grine højt over beskrivelserne af dyrenes mange særlige egenskaber og karaktertræk – også får, høns og grise er der herlige kapitler om. Og det er tankevækkende, når Young beskriver de konkrete fakta, fx hvordan køer i fangeskab mister op til 30% af deres hjernekapacitet – simpelthen fordi de ikke bevæger sig, orienterer sig og udfolder sig i det fri. Der er måske et og andet, vi kan lære af køerne om livet ...
Læs mere
Vælg udgave:
 e-bog (epub)
 lydbog (download)
 p-bog (hardback)
Belastning...
Link to Saxo
DKK 129.00
Sideantal: 160
ISBN: 9788740048346
Format: ePub
E-bog Udk. 12. April 2018
Beskyttelse: Digital vandmærkning
Oversætter: Birgitte Steffen Nielsen
Anmeldelser og omtale
Den smalle bog
"Et lille mesterværk. Skrevet med nerve og skarpsyn af en kvinde, der øser af et livslangt og givende samliv med rigtig levende DYR! … Oplysende og blændende … Bogen er fyldt med vidunderligt liv. Den bogstavelig talt oser af hjertevarme og ægte omsorg.”
 
 
 
 
 
-  Mellem-linjerne.dk
”Fantastisk, bevægende og forandrer noget i én … Fra første side sidder man med et smil på læben … Bogen er letlæselig, og man får hurtigt lyst til at læse historierne igen. Jeg har da også læst et par historier højt for venner og familie.”
 
 
 
 
 
-  Jyllands-Posten, Lars Ole Knippel
”Levende og indsigtsfuldt … En sand kærlighedserklæring til dyrene, især køerne, skrevet klogt og fyndigt.”
 
 
 
 
-  Familie Journalen, Dorthe Liljensøe
”Det er muntre og lærerige, men også tankevækkende historier … Man knuselsker familien Young og deres mange dyr med de sjoveste navne. En bog, man hygger sig gevaldigt med.”
 
 
 
 
-  Book me up, Scotty, Maria Johansen
”Noget ganske særligt. Den er både vedkommende og tankevækkende, og introduktionen burde være pligtlæsning for enhver.”
 
 
 
 
-  Bøgernes univers, Mette Jessen
”En bog fyldt med skønne historier krydret med facts og holdninger om, hvordan man bedst behandler sine dyr … Rosamund Young fortæller med kærlighed, varme og underfundig humor … Man kan ikke andet end grine (og græde lidt), når hun på charmerede vis udfolder køernes hverdag … En skøn læseoplevelse. Læs mere
 
 
 
 
-  LitteraturLyst.dk, Marie Feddersen
”Bogen gav mig nemlig en helt anden indsigt i dyrenes hemmelige verden. Hvilket jeg er dybt taknemmelig for.”
The Telegraph
"Intelligent, videbegærlig, kærlig"
Financial Times
"En lille klassiker"
Information, Karen Syberg
”En vidunderlig, charmerende bog om køers visdom. Rosamund Youngs bog om tilværelsen som ko på Kite’s Nest er en perlerække af indtagende, muntre, dramatiske og nogle gange sørgelige småfortællinger … jeg har læst den to gange uden at kede mig spor.”
Jyllands-Posten, Nina Ewald
”Jeg blev fuldstændig betaget af Rosamund Youngs vidunderlige bog.”
Magasinet Vegetarisk!, Karin Elrød
”Hyggelig sommerlæsning for de mange, der i forvejen er pjattede med køer – og et must for alle, der endnu har til gode at opdage køernes hemmeligheder.”
Downloads