Humlen ved det hele
Hør uddrag

Humlen ved det hele

Mit eventyrlige liv med bier

Dave Goulson

Don Max
En varm og vidende bog om et af naturens og havens vigtigste væsner: Humlebien.
 
Dave Goulson fortæller her om sine eventyr og opdagelser som forsker i humlebier på en måde, der er så fuld af humor og smittende videbegær, at man ikke kan andet end at lade sig rive med.     
 
Fra barndommens oftest mislykkede eksperimenter til den voksne forskers banebrydende opdagelser om humlebierne, deres gådefulde liv og ikke mindst deres forsvinden, fører Goulson os ud i naturen, naturhistorien og videnskaben.
 
Underholdende og fængende viser han os ukendte sammenhænge i insekternes og planternes mikrokosmos, der er lige så fantastisk som det er skrøbeligt.

Bogen er en uforbeholden kærlighedserklæring til humlebien, som ikke kun er et lille flyvende mirakel, men også et uundværligt nyttedyr, hvis uddøen ville få fatale konsekvenser for os mennesker.
Læs mere
Vælg udgave:
 e-bog (epub)
 p-bog (hæftet)
Belastning...
Link to Saxo
DKK 150.00
Sprog: Dansk
Sideantal: 336
ISBN: 9788740055146
Format: 135x200
Udk. 11. April 2019
2. udgave, 1. oplag
Indbinding: Hæftet
Forlag: Don Max
Oversætter: Birgitte Steffen Nielsen
Anmeldelser og omtale
Bryggebladet, Thomas Neumann
”Bliv fascineret, inspireret, indigneret, klog og underholdt omkring humlebier.”
Politiken, Kim Skotte
Goulson skriver varmt og medrivende om sine elskede humlebier med udgangspunkt i sit lille vildtvoksende landsted i Frankrig og sin britiske baggrund. Her får man nogle gode forklaringer på insekternes svundne liv.
 
 
 
 
 
-  The Book Collector
Dave os med på eventyr i jagten på at forstå de små væsner. Og han gør det så godt! Med varme og en kæmpe portion humør i sin skrivestil formår han at formidle selv de mest nørdet informationer om humlebier. Som nylig insektinteresserede person, for særligt bier (dem skal vi jo gerne have tilbage), er denne bog helt perfekt. For når fortællinger og fakta mødes, skabes der noget helt perfekt og magisk. Læs mere
 
 
 
 
 
-  Bogbloggen GryffindorShelves
Denne bog har åbnet en helt ny verden for mig, en verden hvor jeg med sikkerhed ved, at jeg fremover vil lægge mærke til og sætte pris på humlebierne. Dave Goulson er hylende morsom og gør alle emner han berører interessante … Spændende, sjovt og letforståeligt.
Politiken
”Humlebierne har fået sig et hovedværk.”
Kristeligt Dagblad
”Med vid, viden og fortælleglæde får Goulson humlebierne til at lette og flyve lige ind i hjertet på læseren … Læs, og dit forhold til humlebier og verden vil blive forandret for evigt.”
Jyllands-Posten
”Fra hver eneste side stiger der videnskabelige og pudsige informationer op til nytte og overraskelse.”
Nordjyske
”Man læser med fornøjelse denne varme kærlighedserklæring til et af naturens små, men allervigtigste nyttedyr og bliver ikke så lidt klogere på humlebien. Dave Goulson er en glimrende fortæller, der summer af ildhu og begejstring for humlebiens overlevelse.”
Literary review
”Goulson begyndte at studere humlebierne ’fordi de er fascinerende, opfører sig interessant og gådefuldt og er temmelig uimodståelige’ – Humlen ved det hele er værd at læse af de samme grunde.”
The independent
”Kolossalt lærerigt … Gevaldigt underholdende … Dette er væsentlig læsning!”
Downloads
TOP  ▲
Andre bøger af Dave Goulson
Den kriblende have
I Den kriblende have giver den britiske forsker Dave Goulson os et nyt Læs mere
Summen over engen
Som fortsættelse på bestselleren om humlebier Humlen ved det hele følger Læs mere