Historie om et ægteskab
Hør uddrag

Historie om et ægteskab

Geir Gulliksen

C & K
”Jeg bliver nødt til at forestille mig, hvordan det var for hende det efterår, en af de dage før det hele skete.”

Sådan lyder en af de første sætninger i Geir Gulliksens anmelderroste roman, der handler om et ægteskab, skildret efter at kærligheden er slut. Han forsøger at se sig selv og forholdet gennem hende. Som han tænker sig, at hun må have oplevet det. Hvor pinagtigt, grimt, fuldt af skam og skamfuld lyst det end er.

Jon er besat af at forsøge at forstå, hvad der skete. Og romanen undersøger, om det er muligt at forstå, hvad det er at elske hinanden – og hvad der sker, når nogen holder op med at elske? Kan man forstå kærligheden og hvad den gør med os? Kan man få greb om det, om hvad sex, køn, kønsroller og et langvarigt kærlighedsforhold er og kan være … Om de store forhåbninger vi har til os selv og hinanden? Læs mere
Vælg udgave:
 e-bog (epub)
 p-bog (hæftet)
Belastning...
Køb nu
DKK 105.00
Sideantal: 184
ISBN: 9788793368194
Format: ePub
E-bog Udk. 03. marts 2017
Beskyttelse: Digital vandmærkning
Forlag: C & K
Oversætter: Sara Koch
Anmeldelser og omtale
 
 
 
 
 
-  Jyllands-Posten, Jon Helt Haarder
Hypen holder. Geir Gulliksen har skrevet en glimrende og modig skilsmisseroman.
 
 
 
 
 
-  Politiken, Jes Stein Pedersen
Rigtig mange parforhold går i opløsning, men få på så urovækkende velfortalt manér som dette. (…) Læs den før – eller med din partner.
 
 
 
 
 
-  Berlingske
Geir Gulliksen skriver rasende godt om, hvad der sker, når frygten for det ufri og ordinære lukkes inde i middelklassen og ægteskabet.
 
 
 
 
 
-  Kristeligt Dagblad, Mai Misfeldt
Bag den stille overflade spørger den: Hvad betyder kønsroller? Hvad er kærlighed? Og ser vi dybest set andre end os selv?
 
 
 
 
-  Kulturxpressen.dk, Mette Camilla Melgaard
Geir Gulliksen skriver fængende og poetisk (…) Bogen lægger op til mange interessante samtaler og diskussioner og det føles næsten lidt uartigt blot at skrive en læsevenlig længde anmeldelse. Læs bogen, tal om den og elsk.
Litteratursiden.dk, Anny Skov Madsen
Et intenst og gribende kærligheds- og skilsmissedrama, skildret i en original form, der kommer tæt på magtforhold og kønsroller i et moderne parforhold.
Aftonbladet
En roman som ikke ligner noget andet.
Klassekampen
Litterært imponerende … en af efterårets bedste bøger.
Information, Karen Syberg
Geir Gulliksens udforskning af frisindets grænser og jalousiens håndgribelighed er smertelig læsning. (…) ”Historie om et ægteskab” er så intens i sin skildring af dette forløb, at man bliver helt syg om hjertet.
Downloads