Hausfrau
Hør uddrag

Hausfrau

Jill Alexander Essbaum

Politikens Forlag
haus·frau substantiv, fælleskøn
\ ’haʊs-fraʊ \
1: Oprindelse: tysk. Husmor, hjemmegående.
2: Gift kvinde.
3: Roman af Jill Alexander Essbaum.
 
Amerikanske Anna Benz bor i en schweizisk forstadsidyl med sin mand, Bruno, og deres tre børn. Bruno er bankmand, og Annas liv er trygt og komfortabelt, men under overfladen er hun i frit fald. Hun kan ikke længere huske, hvorfor hun forelskede sig i Bruno, og hun har aldrig formået at skaffe sig tætte venner i sit nye land.
 
Men hun har skaffet sig elskere – flere ad gangen – i sit desperate forsøg på at vække sig selv af provinsdøsen. De byder sig til efter tysktimerne, eller til sammenkomsterne i den overfladiske bekendtskabskreds. Og Anna kan ikke styre udenom. Selv om hun går i psykoanalyse for at lære lige præcis det.

I tomrummet mellem lyst og kærlighed, skyld og skam, undskyldninger og forklaringer svæver Anna Benz, indtil hun i et iskoldt øjeblik lander med et brag.

”En ensom kvinde er en farlig kvinde,” sagde doktor Messerli med gravalvorens ærlighed. “En ensom kvinde er en kvinde, der keder sig. Kvinder, der keder sig, begår impulshandlinger.” – Citat fra bogen

Madame Bovary møder Fifty Shades of Grey.” – Sunday Express

”Frisk og skarp, fuld af psykologisk indsigt.” – San Francisco Chronicle

”En stærk, lyrisk roman.” – Huffington Post

”Kompromisløs. En forførende debut.” – The Guardian
Læs mere
Vælg udgave:
 e-bog (epub)
 lydbog (download)
 p-bog (hæftet)
Belastning...
Køb nu
DKK 99.00
Sprog: Dansk
Sideantal: 336
ISBN: 9788740026535
Format: ePub
E-bog Udk. 28. oktober 2015
Beskyttelse: Digital vandmærkning
Forlag: Politikens Forlag
Oversætter: Susanne Staun
Anmeldelser og omtale
 
 
 
 
 
 
-  Femina, Julia Lahme
Den velskrevne roman handler om tab, kedsomhed, lyst og ulyst, men også om, hvad kvinder kan, vil og må ønske sig af livet. Og ja, hvordan vi kan være som seksuelle væsener.
 
 
 
 
 
-  Politiken, Sophie Engberg Sonne
At en ensom kvinde er en farlig kvinde, røber Jill Alexander Essbaum i sin fremragende romandebut om en kvinde, der selvantænder af kedsomhed … DIGTEREN Jill Alexander Essbaum, der debuterer som romanforfatter med ' Hausfrau', beskriver den schweiziske provins med en vidunderlig syrlighed, der gør det let at sætte sig ind i Annas kvaler. Den tragikomiske skildring af hendes eksistentielle ensomhed og kedsomhed gør, at man slet ikke kan undgå at sætte Anna i forbindelse med litterære medsøstre som Emma Bovary eller Anna Karenina. Læs mere
Leonora Christina Skov , Weekendavisen
Alting bevæger sig mod sin afslutning« er en sætning, der går igen i Hausfrau, og spørgsmålet er selvfølgelig, hvor galt det ender med at gå for Anna. Den rugende stemning er en effektiv spændingsopbygger. Man læser videre, fordi man frygter afslutningen.
Lektørudtalelse, Grethe Lorentzen
Det er et intenst og knivskarpt psykologisk portræt af en kvinde, som har kurs mod katastrofen.
Fyens Stiftstidende, Bibliotikar Nanna Ask
"Hausfrau" er en roman om, hvordan kedsomhed kan afstedkomme laviner af katastrofer for moderne mennesker. Det er meget spændende læsning.
Downloads