Harlem Shuffle
Hør uddrag

Harlem Shuffle

Colson Whitehead

Politikens Forlag
Den dobbelte Pulitzerprisvinder er tilbage med en sprudlende og vildt underholdende fortælling om røveri, pengeafpresning og småsvindlere i begyndelsen af 1960'ernes Harlem.

Carney var lovlydig i den forstand, at han ikke var så kriminel igen …

For kunderne og naboerne på 125th street er Carney en respektabel møbelhandler, der gør sit bedste for at forsørge sig selv og sin familie. Han venter sit andet barn med konen Elizabeth, og selvom hendes stræbsomme forældre hverken bryder sig om Carney eller hans trange lejlighed med udsigt til højbanen, så føles det alligevel som hjem.

Kun få kender til hans forbindelser til den mere skumle del af uptown Manhattan, og hans facade af normalitet har mere end bare et par ridser.

Pengene er små, så hvis Freddy, Carneys fætter, en gang imellem afleverer en halskæde eller to, spørger Carney ikke, hvor den kommer fra. Han kender en diskret juveler downtown, som heller ikke stiller spørgsmål.

Men en dag falder Freddy i kløerne på en flok småforbrydere, der vil plyndre Hotel Theresa, Harlems svar på Waldorf Astoria. Dét går ikke helt eft er planen – det gør det sjældent, og pludselig er Carneys hverdag befolket af gangstere, lyssky politibetjente og andre suspekte typer, deriblandt mafi abossen Chink Montague.

Harlem Shuffle er en familiehistorie maskeret som spændingsroman, en røverhistorie, en roman om racisme og magt og – ikke mindst – et kærlighedsbrev til New Yorks mest berømte bydel, Harlem.
Læs mere
Vælg udgave:
 e-bog (epub)
 lydbog (download)
 p-bog (indbundet)
Belastning...
Link to Saxo
DKK 150.00
Sprog: Dansk
Sideantal: 416
ISBN: 9788740071061
Serietitel: Harlem-trilogien
Nummer i serien: 1
Format: 145x220
Udk. 15. February 2022
1. udgave, 1. oplag
Indbinding: Indbundet
Forlag: Politikens Forlag
Omslagsgrafiker: Sofie Winding Studio
Oversætter: Inger Kristensen
Anmeldelser og omtale
 
 
 
 
-  Politiken, Kim Skotte
En underholdende røverhistorie med et farverigt persongalleri
Littuna.nu
Triumferende underholdende
Bogsyn.dk
En underholdende og dejlig bog, der for alvor viser, hvordan et forfatterskab kan bruges til at få budskaber listet frem uden at virke påtrængende.
 
 
 
 
-  Bogrummet.dk
En velsmurt røverhistorie
 
 
 
 
 
-  Jyllands-Posten, Lars Ole Sauerberg
En fremragende roman.
 
 
 
 
 
-  Børsen, Line Rasmussen
Denne gang har Whitehead skrevet en tempofyldt litterær krimi, der ligesom de forrige lader historiske fakta iblande sig fiktionen.
Ole Nyeng, Weekendavisen
Halvt krimi noir, halvt Harlem-turguide, helt igennem underholdende. Colson Whitehead fører en usandsynlig helt på storbyodyssé mellem gangstere og byggematadorer.
Information, Tonny Vorm
Sprudlende spændingsroman (…) Whitehead tegner et skarpt portræt af en mand, der slås for at styre sin skæbne og flygte fra fortiden.
Lolland-Falsters Folketidende, Hans Jørgen Møller
Med ’Harlem Shuffle’ scorer den amerikanske forfatter Colson Whitehead et vaskeægte hattrick efter ’Drengene fra Nickel’ og ’Den underjordiske jernbane’. ’Harlem Shuffle’ er noget så befriende som en munter beskrivelse af kriminelle aktiviteter.
 
 
 
 
-  Mellem-linjerne.dk
En vedkommende og skøn fortælling
 
 
 
 
-  Femina, Anna Møller
Den amerikanske dobbelt-Pulitzer-vinder Colson Whitehead har gjort det til sin metier at stille skarpt på de dystre kapitler i den moderne amerikanske historie, og hans nye roman, ’Harlem Shuffle’, fortsætter på sin vis fortællingen fra ’Drengene fra Nickel’.
Bogblogger.dk
En skøn familiekrønike om magt, kærlighed, korruption og forbrydelser i det sagnomspundne Harlem.
Downloads
TOP  ▲
Andre bøger af Colson Whitehead
Slyngelmanifestet
Den dobbelte Pulitzerprisvinder fortsætter sin Harlem-saga med en Læs mere
Den underjordiske jernbane
Den underjordiske jernbane er en hårrejsende spændende roman om en ung Læs mere
Drengene fra Nickel
Drengene fra Nickel er en hjerteskærende roman af en af vor tids Læs mere