Hans Christian
Hør uddrag

Hans Christian

Jesper Wung-Sung

Politikens Forlag
”Se, så blev jeg født!”
I Jesper Wung-Sungs roman om H. C. Andersen får - eller tager - den store forfatter selv ordet. Vi følger ham fra da han bliver født i et lille hus i Odense i 1805 til han som 14-årig rejser den lange og trange vej til København i håbet om, at nogen dér vil opdage hans talent for at synge og optræde, så han kan opnå den storhed, han ved venter på ham ude i verden. Han er en grim ælling, plaget af tvivl og håbløshed, men samtidig løftet af sin ukuelige tro på, at verden vil ham det godt.

Jesper Wung-Sung har til romanen lånt et væld af citater fra H.C. Andersen, ligesom skrivestilen bruger særlige karakteristika fra hans skrift. Jo mere man ved om H.C. Andersens liv og forfatterskab, desto mere vil man genkende – men samtidig er romanen også en universel coming of age-historie: Et barn vokser op i provinsen, og snart er denne verden ikke stor nok, barnet er blevet et ungt menneske, der længes væk, og må rejse til den store by for at fødes på ny – som den skabning han nu vil være.
Og så selvfølgelig alligevel ikke et hvilket som helst barn: Dette er Hans Christian Andersen! Både i egen og andres bevidsthed så aparte – tårnhøj og kropumulig, til grin og alligevel altid på udkig efter en scene at optræde på – at det efterlader alle hovedrystende målløse: hvilket underligt barn!
Læs mere
Vælg udgave:
 e-bog (epub)
 lydbog (download)
 p-bog (indbundet)
Belastning...
Link to Saxo
DKK 300.00
Sprog: Dansk
Sideantal: 320
ISBN: 9788740090703
Format: 135x210
Udk. 07. March 2024
1. udgave, 1. oplag
Indbinding: Indbundet
Tegner: John Kenns Firma
Indholdsgrafiker: LYMI
Fotograf: Les Kaner Fotografi
Forlag: Politikens Forlag
Omslagsgrafiker: Noa Gammelgaard
Downloads
TOP  ▲
Andre bøger af Jesper Wung-Sung
Ud af ti mænd
Jesper Wung-Sung debuterede i 1998 med novellesamlingen To ryk og en Læs mere
Kvinde set fra ryggen
Hvem er den gådefulde kvinde på Vilhelm Hammershøis tyste malerier? Jesper Læs mere