Håndlangerne
Hør uddrag

Håndlangerne

Henrik Lundtofte

Politikens Forlag
Det tyskbesatte Danmark var i 1944-45 kraftigt forandret i forhold til de fredelige tilstande ved ”Flødeskumsfronten” i de første besættelsesår. Efter den tyske aktion imod det danske politi i september 1944 blev Hipokorpset oprettet som besættelsesmagtens danske hjælpepoliti. Snart blev Hipo synonymt med vold og terror.

Håndlangerne kaster lys over Hipos optrevlinger af modstandsgrupper og hensynsløse skyderier i København og viser et langt tættere samarbejde mellem Hipo og tysk politi end hidtil antaget. Samtidig er bogen historien om en lille gruppe danskere, der på grund af ideologi , opportunisme eller social nød endte med at kæmpe for nazismen til det sidste – alt imens Hitlertyskland brød sammen i kaos.

Håndlangerne er en kortlægning af et ekstremistisk miljø og dets rødder i dansk nazisme og Schalburgkorpset, men er også et opgør med nogle af myterne om mennesker og modstandsbekæmpelse i Hipo.

Læs mere
Vælg udgave:
 e-bog (epub)
 lydbog (download)
Belastning...
Link to Saxo
DKK 79.00
Sprog: Dansk
Sideantal: 358
ISBN: 9788740012248
Format: ePub
E-bog Udk. 15. September 2014
Beskyttelse: Digital vandmærkning
Forlag: Politikens Forlag
Omslagsgrafiker: Imperiet
Anmeldelser og omtale
 
 
 
 
 
-  Ekstra Bladet, Hans Engell
Fantastisk godt fortalt og med skarpe portrætter af alle de centrale aktører.
 
 
 
 
 
-  Fyens Stiftstidende, Per Storm Madsen
Med sin research og grundighed betræder Lundtofte nyt land i besættelseshistorien. Det er glimrende.
 
 
 
 
 
-  Jyllands-Posten, Bent Jensen
Lundtofte argumenterer detaljeret og nuanceret for sine synspunkter, og det er tiltalende, at han allerede i forordet melder ud, at han ikke er værdineutral i forhold til nazismen og dens mange forbrydelser./Henrik Lundtoftes nye bog giver et fascinerende indblik i danske nazistiske terroristers mentale univers. Læs mere
 
 
 
 
 
-  Politiken, Steen Andersen
Med ' Håndlangerne' har vi endelig fået fortællingen om det forhadte korps af danskere i tysk polititjeneste.
 
 
 
 
 
-  Berlingske Tidende, Bent Blüdnikow
"Med Henrik Lundtoftes bog har vi fået et nyt vigtigt værk om nazisternes voldsorgie i Danmark, der uddybende forklarer mange af de spørgsmål, der stod tilbage."
 
 
 
 
-  Jydske Vestkysten, Poul-Erik Thomsen
"Det kunne lige så godt have været din nabo."
 
 
 
 
-  Krigsvidenskab.dk, Poul Groos
En udmærket og fyldestgørende beskrivelse af de pågældendes baggrund og af situationen i det besatte Danmark fra 1943 til 1945... Bogen er logisk opbygget og meget grundig i sin dokumentation, men det er barsk læsning.
Historie-online.dk, Thomas Petersen
”Men sikkert er det, at den danske historiker-verden kan glæde sig over, at den med nærværende bog har fået en sværvægter af et kompetent og grundigt forskningsarbejde, der undersøger historien om Hitlers danske håndlangere, nærmere bestemt Schalburg-korpset og dets uniformerede del, Hipo-korpset … Han har beriget den historiske litteratur med et stykke originalt historisk håndværk, der samtidig er velskrevet og velkomponeret. Sammenligninger med netværk af håndlangere i andre besatte lande som Norge og Frankrig giver tillige bogen et internationalt snit.” Læs mere
Litteratursiden, Jytte Kjær Schou
Grundig og gedigen fremstilling - og den hidtil mest omfattende - af Hipo og andre danske håndlangere, som besættelsesmagten benyttede sig af i den politiløse periode.
Weekendavisen, Arne Hardis
”Historikeren Henrik Lundtoftes bog Håndlangerne afhandler … fornemt , detlajeret og med overblik.”
Downloads