Håndbog i nudansk
Læs uddrag
Hør uddrag

Håndbog i nudansk

Henrik Galberg Jacobsen, Peter Stray Jørgensen

Politikens Forlag
Håndbog i Nudansk giver læseren mange opslagsbøger i én. Bogen er et opslagsværk med ca. 130 alfabetisk ordnede artikler der kan bruges til at løse forskellige sproglige opgaver og problemer. Nogle af artiklerne handler om retskrivning og tegnsætning og om enkeltemner i forbindelse med korrekt brug af sproget, fx Ad eller af, De eller Dem, Ligge eller lægge, Bindestreg, Komma, Orddeling, Retskrivningsordbogen. Andre artikler handler om hvordan man skriver hele tekster som E-mail, Korrespondance, Mødereferater, Nyhedsbreve, Rapporter, Skriftlige opgaver og Stillingsansøgninger. Mange af artiklerne er hele små bøger i sig selv. Det gælder fx Argumentation, Ét eller flere ord, Komma, Korrespondance og Store og små bogstaver.

Håndbog i Nudansk er i nøje overensstemmelse med Dansk Sprognævns officielle retskrivning. Bogen giver udtømmende og pålidelig besked om de gældende regler for retskrivning og tegnsætning, herunder om de nyeste ændringer i Sprognævnets 2012-retskrivning – klart, instruktivt og med mange eksempler.

Håndbog i Nudansk har siden 1988 været standardopslagsværket i praktisk dansk sprogbrug . Bogen er den ideelle problemløser og facitliste for folk der bruger det danske sprog – på jobbet, i undervisningen eller privat. Den giver svar på hvad der er korrekt og god skriftlig og mundtlig sprogbrug i mange forskellige situationer.

Læs mere
Vælg udgave:
 p-bog (indbundet)
Belastning...
DKK 400.00
Sprog: Dansk
Sideantal: 696
ISBN: 9788740010114
Format: 170x230
Udk. 08. august 2013
6. udgave, 3. oplag
Indbinding: Indbundet
Tegner: Henriette Wiberg Danielsen
Forlag: Politikens Forlag
Omslagsgrafiker: Kenneth Schultz
Downloads