Håb
Hør uddrag

Håb

Historien om Doaa - en ung kvindes flugt fra krigen i Syrien

Doaa Al Zamel, Melissa Fleming

Politikens Forlag
Håb er historien om en bemærkelsesværdig ung kvindes flugt fra krigen i Syrien og samtidig fortællingen om de umenneskeligt hårde trængsler, flygtninge i millionvis møder under forsøget på at undslippe krig, vold og død i deres hjemland.

Doaa, en helt almindelig pige fra en landsby i Syrien, endte i 2015 med at være en af 500 flygtninge stuvet sammen på en fiskekutter med kurs mod Europa. Kutteren blev kæntret, og ud af de 500 overlevede kun 11, som blev samlet op af vandet fire dage senere.

Doaa var blandt de overlevende – hendes forlovede, Bassem, var ikke. Han druknede for øjenene af  hende. Da Melissa Fleming, talskvinde for FN’s Flygtningeorganisation, hørte om episoden, fløj hun til Kreta for at møde Doaa, som havde formået at redde et lille barn, mens hun selv kæmpede for at holde sig i live i det kolde vand.

Melissa Fleming besluttede sig for at fortælle Doaas historie som et vidnesbyrd om de farer, millioner af mødre, fædre, søstre, brødre, døtre og sønner udsætter sig selv for i forsøg på at nå i sikkerhed. Her er hendes utrolige historie.
Læs mere
Vælg udgave:
 p-bog (hæftet)
Belastning...
DKK 250.00
Sprog: Dansk
Sideantal: 248
ISBN: 9788740032277
Format: 151x226
Udk. 05. september 2017
1. udgave, 1. oplag
Indbinding: Hæftet
Forlag: Politikens Forlag
Omslagsgrafiker: Harvey Macaulay
Oversætter: Lærke Pade
Anmeldelser og omtale
The New Yorker
Fleming sætter fokus på den moralske nødvendighed. Doaa er nu i sikkerhed i Sverige, men Fleming stiller det spørgsmål, som er vigtigst; ”Hvorfor er der ikke et massivt genbosættelsesprogram på for syrerne – ofrene for den værste krig i vores tid?”
Christian Science Monitor
Nogle bøger burde være obligatorisk læsning. Håb er en af dem. Ikke kun fordi fortællingen om en syrisk flygtning og hele problematikken er vigtig, Men fordi den fortæller om modstand, medmenneskelighed og håb, som er hjertet i denne sande historie.
Bustle
Mere end nogensinde før har vi brug for historier, som kan give os håb. Doaas utrolige historie om flugten fra Syrien vil åbne hjerter verden over.
Financial Times
Flemings fortælling er lige så gribende, som den er rørende, men som Doaa selv påpeger i et efterord, "er det kun et lille glimt af de vanskeligheder og smerter, som flygtninge rundt
New York Journal of Books
Historier som Doaas, der præsenteres i form af fremragende historiefortælling, spændende overraskelser og stærke personer er afgørende. Dette er en must-read bog til alle, der diskuterer flygtningekrisen, fordi det koger hele krigen i Syrien ned til en familie, en ung kvinde: Doaa.
Khaled Hosseini, forfatter til bl.a. Drageløberen
Melissa Flemings fortælling om en ung syrisk kvindes søgen efter fred og sikkerhed er en bog skrevet for vores tid. På hver eneste side blander tab og håb sig. På hver eneste side er den menneskelige pris for den værste humanitære krise i vores tid smerteligt, hjerteskærende tydelig. Dette er en følelsesmæssig læsning, til tider smertefuld, men det er frem for alt en stor hyldest til håb, modstandsdygtighed og menneskets hjerte, som dybt inde rummer nåde og generøsitet. Læs mere
Bruno Giussani, European director, TED
Om få år, når folk ser tilbage på vores nuværende tid med konflikter, forandrindring og forskydning, vil historien om Doaa [Al Zamel] - og af dem, hun så dø, og det nye liv, hun reddede - skille sig ud som en af tidens afgørende fortællinger.
Publishers Weekly
Denne gribende fortælling om overlevelse og tab viser forståelse for den akutte situation, de syriske flygtninge er i. Flemings velskrevne bog fortæller levende Doaa Al Zamels dramatiske historie. Denne bog viser fuldt ud, hvorfor Al Zamel siden er blevet et symbol på håb for andre flygtninge. Fleming bør lykønskes for at skrive denne inspirerende og oplysende historie. Læs mere
Kirkus Reviews
I de rigtige læseres hænder vil denne bog ændre vesterlændinges syn på de skæbner og karaktertræk, de møder hos de fremmede menneskers, der strømmer deres vej ... Mere end noget andet er dette et vidnesbyrd om selve definitionen af heltemod – når et almindeligt menneske reagerer ekstraordinært på ekstraordinære begivenheder. Læs mere
People
inspirerende historie er nødvendig læsning.
lektørudtalelse
Det er en barsk men vigtig historie … Doaas historie er med til at sætte de kritiske røster om tilstrømningen af de syriske flygtninge til Danmark i relief.
Downloads