13. oktober 2017

H.C. Andersen som detektiv

H.C. Andersen som detektiv

Ny dansk krimiserie. Kom tæt på geniet og særlingen H.C. Andersen på en helt ny, fiktiv og gruopvækkende måde, når Politikens Forlag i efteråret 2018 udgiver første bind i en ny serie, hvor den verdensberømte forfatter tager os med ind i den københavnske underverden anno 1840-50.
 
Byen er plaget af fattigdom og sygdom, politisk grøde og spændinger mellem samfundslagene - og grumme forbrydelser forbliver uopklaret i hænderne på et politi uden effektive værktøjer. Politiet begynder derfor i al hemmelighed at gøre brug af landets skarpeste hjerne, når de værste forbrydelser skal opklares.
 
En psykologisk profil eller en næse for grusomheder ville man måske i dag sige om det arbejde, som den ugifte og anerkendelsessyge H.C. Andersen hjælper ordensmagten med. Og når sagen endelig er opklaret, dypper forfatteren pennen i blæk, og gengiver begivenhederne i sit helt eget fantastiske sprog. Pludselig er det uhyggelige drab på en ung pige blevet til eventyret om ’Den lille havfrue’ - og resten er historie.
 
Bøgerne om detektiven H.C. Andersen skrives i et nyskabende samarbejde mellem forfatterne A.J. Kazinski og Thomas Rydahl. 
 
A.J. Kazinski er et pseudonym for forfatterne Anders Rønnow Klarlund og Jacob Weinreich. Sammen har de solgt over 320.000 bøger i Danmark og udkommer i mere end tyve lande. De har vundet priser både herhjemme og i udlandet, bl.a. vandt bogen Den sidste gode mand prisen for årets roman i Frankrig i 2012, Prix Relay. Den sidste gode mand er på vej som film i Hollywood, med manuskript af Oscar-vinderen Josh Singer.
 
Den forfatterskoleuddannede Thomas Rydahl har udgivet romanerne Eremitten og De savnede. Eremitten har vundet flere litterære priser, bl.a. Glasnøglen i 2015, for årets bedste nordiske krimi.
 
Forlagsdirektør for Politikens Forlag, Lene Juul, siger:
”Det er en af de bedste ideer, jeg i nyere tid er blevet præsenteret for, og de tre forfatteres litterære kvaliteter er en perfekt kombination til en ny krimiserie som denne. Kazinski og Rydahl skriver med udgangspunkt i og respekt for noget af landets fornemmeste litterære arvegods – H.C. Andersen – og så har de tre forfattere hver deres tæft for den gode historie og gåde. Vi har allerede nu mærket stor international interesse fra udlandet.”
 
Forlaget forhandler i øjeblikket med et stort produktionsselskab om film- og tv-rettighederne.
 
Pressehenvendelser til:
Pressechef Camilla Høy - Mail: camilla.hoy@jppol.dk - Tlf.: +45 30 38 28 12
 

Gå til News