Guds børn
Hør uddrag

Guds børn

Lars Petter Sveen

Politikens Forlag
"Mesterligt. Dette er kunst af en sjælden kvalitet." - Klassekampen

"En dybt overbevisende litterær præstation." - Dagsavisen

En fortælling, ingen før har læst, fra en verden, vi alle kender. 

Officeren Cato tvivler på, om han gør rigtigt i at følge kong Herodes' ordre. Jakobs far frygter, at hans søn er kommet i dårligt selskab. Anna leder efter en at elske. Røveren Nadab forsøger at værne om det håb, han bærer for fremtiden - og Peter ligger søvnløs om natten af frygt for, hvad der venter dem alle.

Guds børn begynder i Betlehem ved Jesu fødsel og følger tiden frem til efter hans død - og alligevel er den ikke nogen religiøs bog. Den læses mest af alt som en samtidsroman, en fortælling om kærlighed og venskab, om tro og håb, og frem for alt som et billede på det Israel-Palæstina, vi kender i dag. Vi møder soldater og røverbander, profeter og disciple, små børn og spedalske, der alle befinder sig i spændingsfeltet mellem skabelse og destruktion, ondt og godt. De mange historier væves sammen i et storslået spektrum, der favner menneskeheden i hele dens bredde.

"Romanens brutalitet gør den blodigt aktuel, men først og fremmest er det kunst af høj kvalitet. GUDS BØRN er en fantastisk roman." - Verdens Gang

"GUDS BØRN er en vigtig roman." - Morgenbladet

Læs mere
Vælg udgave:
 e-bog (epub)
 p-bog (indbundet)
Belastning...
Link to Saxo
DKK 79.00
Sprog: Dansk
Sideantal: 302
ISBN: 9788740023992
Format: ePub
E-bog Udk. 11. August 2015
Beskyttelse: Digital vandmærkning
Forlag: Politikens Forlag
Oversætter: Rolf Stavnem
Anmeldelser og omtale
 
 
 
 
 
 
-  Berlingske, Jeppe Krogsgaard Christensen
Jesus er endnu kun en profet blandt andre i Lars Petter Sveens suveræne, sortsmukke »Guds børn«....»Guds børn« bør først og fremmest læses, fordi den er stor kunst og en suveræn mosaikroman om mennesker, der lever i mørke. Til alle tider.
 
 
 
 
 
-  Fyens Stiftstidende, Theis Vallø Madsen
Det er en sær, sanselig og sjældent poetisk bog, den nye norske anmelderdarling Lars Petter Sveen har skrevet. Hans rolige, drømmende, lidt arkaiske og jordbundne fortællerstemme bliver hængende hos læseren.
 
 
 
 
 
-  Frederecia Dagblad, Arne Mariager
Endelig en bog med et så stort sprogligt anslag og en så stor fortælling, at man ikke har noget alternativ til at læse.
Forlagene vil forlange og læserne insistere på, at Sveen fortsætter forfatterkarrieren. Der er år mellem bøger af et format som " Alle Guds børn".

Sveens talent er så voldsomt, at det vil vælte enhver forhindring. Læs mere
Weekendavisen, Liselotte Wiemer
Det er på forbavsende vis lykkedes den anmelderroste norske forfatter, Lars Petter Sveen, at revitalisere fortællinger fra det Nye Testamente. Med Guds børn bevæger han sig uforskrækket ind i et ældgammelt univers, som han mirakuløst formår at bære på sine unge skuldre.
Kristeligt Dagblad, Lars Handesten
Guds børn er og vil være opbyggelig, og det lykkes på en ganske nuanceret måde, idet romanen på en gang formår at fortælle medrivende historier, at prædike og at sprede det gode budskab.
GUDS BØRN
Guds børn begynder i Betlehem ved Jesu fødsel og følger tiden frem til efter hans død - og alligevel er den ikke nogen religiøs bog. Den læses mest af alt som en samtidsroman, en fortælling om kærlighed og venskab, om tro og håb, og frem for alt som et billede på det Israel-Palæstina, vi kender i dag. Læs mere
Downloads