Grib livet - Slip angsten
Hør uddrag

Grib livet - Slip angsten

Pia Callesen

Politikens Forlag
Uro, tankemylder, hjertebanken, søvnproblemer og psykisk smerte er blandt de symptomer på angst, som op mod 400.000 danskere dagligt generes af. Angst og angstsymptomer er blevet en folkesygdom, som i årtier er forsøgt behandlet af psykologer og andre terapeuter gennem samtaler om og bearbejdning af traumer, frygt og svigt. Behandlerne har opfordret til at vende fokus indad, til at konfrontere angsten og til at omstrukturere tankerne for at finde indre ro. 


I Grib livet – slip angsten gør psykolog og metakognitiv terapeut Pia Callesen op med de hidtidige normer for behandling af angst og præsenterer den dokumenterede behandlingsmetode metakognitiv terapi, der har revolutioneret behandlingen af angst. Helt op mod 90 procent bliver fri af deres angst efter blot 6-12 sessioner.

Den overbevisende forskning bag metoden viser, at den meget brugte selvanalyse og ’mærken-efter’ er en helt forkert måde at gribe angst og angstsymptomer an på. Faktisk har det den modsatte effekt – den vedligeholder angsten. Forklaringen er, at det menneskelige sind regulerer sig selv, hvis det får fred til det. Også stærke følelser som panik og angst er forbigående, medmindre vi holder følelserne i live ved at bekymre os i overdreven grad og bruge alle vores kræfter på at bekæmpe dem.

I bogen viser Pia Callesen med konkrete eksempler, hvordan bearbejdning af bekymringer kan have negativ effekt og føre til angst, og hvordan vi i stedet kan lære at forholde os til følelser og bekymringer på en måde, der lader angsten forsvinde, så vi igen får overskud og lyst til at gå ud og gribe livet!
Læs mere
Vælg udgave:
 e-bog (epub)
 lydbog (download)
 p-bog (hæftet)
Belastning...
Link to Saxo
DKK 270.00
Sprog: Dansk
Sideantal: 248
ISBN: 9788740047882
Format: 151x226
Udk. 26. March 2019
1. udgave, 5. oplag
Indbinding: Hæftet
Indholdsgrafiker: MOM
Forlag: Politikens Forlag
Anmeldelser og omtale
RandiGlensbo.dk
Jeg vil anbefale bogen til alle, der selv kender til angst eller har nogen omkring sig, der er plaget af det.
 
 
 
 
 
-  Medicinsktidsskrift.dk, Maria Cuculiza
Ny bog tager kæmpe opgør med angstbehandling.
Dansk BiblioteksCenter
Pia Callesen og MCT udfordrer overbevisende antagelsen om, at man er nødt til at bekymre sig for at have kontrol over situationen, og anviser i stedet en vej til at styre opmærksomhed og humør. Forskningen i MCT viser, at negative tanker og bekymringer skaber angst og depression, og at den tidligere opfattelse af, at der skal "graves i fortiden" ikke er den rette behandling af psykiske lidelser. Læs mere
Downloads
TOP  ▲
Andre bøger af Pia Callesen
Let livet
Pia Callesen, Sara Maria Franch-Mærkedahl
Angst for sygdom, for død, for at flyve og for selve angsten. I Let livet Læs mere
Lev mere tænk mindre
Metakognitiv terapi gør lige nu sit indtog verden over, og forskerne er Læs mere
Mod på livet
Mange unge har det i dag svært og kæmper med bekymringer, negative tanker Læs mere