6. april 2018

Grevinde Alexandra udgiver bog om lykke

Grevinde Alexandra udgiver bog om lykke

I efteråret 2018 udkommer bogen Mit lykkelige land, der er grevinde Alexandras personlige fortælling om den danske lykke. Hvorfor kåres danskerne gang på gang som et af verdens lykkeligste folkefærd? Og hvordan ser lykken egentlig ud?
 
Det er blot nogle af de spørgsmål, som grevinde Alexandra forsøger at finde svar på, og som udgør omdrejningspunktet i Mit lykkelige land. I sin søgen rejser hun Danmark rundt, fra Skagen til Skarø, fra Møgeltønder til Christiania, og undersøger, hvorfor danskere er så tilfredse med livet, at vi gang på gang topper internationale lykkemålinger. Samtidig ønsker hun at blive klogere på alt det, hun selv elsker ved Danmark.
 
På rejsen opsøger hun landskaber og virksomheder, hun besøger øboere og vinterbadere, og hun konsulterer eksperter i blandt andet sprog, kunst og lykke. Alle bringer de hende tættere på dansk historie, kultur og identitet og giver anledning til, at hun også tager på en personlig rejse i erindringen om sit møde med danskerne og Danmark.
 
Grevinden fortæller om, hvordan hun oplevede den kæmpe kontrast, det var som 31-årig i 1995 at lægge sin kosmopolitiske og pulserende hverdag i Hong Kong bag sig for at blive en del af den kongelige familie og bosætte sig i marsklandet ved Møgeltønder.
 
Hun beskriver, hvordan hun kastede sig ud i at lære det danske sprog og alle de ritualer og traditioner, der er en del af vores fælles kulturarv. Hun reflekterer over sin egen rolle som offentlig person og repræsentant for Danmark. Hun fortæller om venskaber og tillid, om at være mor til to prinser og om sine egne forestillinger om lykken ­- og hvordan de har formet sig gennem livet.
 
Mit lykkelige land er en kærlighedserklæring til Danmark og en personlig fortælling om at blive en del af verdens lykkeligste folk fortalt af en ekstraordinær kvinde, der også undervejs deler sine overvejelser om, hvad der kunne true vores lykke.
 
Fakta:
Grevinde Alexandra (født 1964 i Hong Kong). Mor til HH Prins Nikolai og HH Prins Felix fra ægteskabet med HKH Prins Joachim (g.1995-2005). Sammen med professor Tim Fort forfatter til bogen The Sincerity Edge (2017) om forretningsetik. Medlem af bestyrelsen i Ferring Pharmaceuticals samt formand for ’Ethics and Compliance Committee’ samme sted. Leader in Residence på The Kelley School of Business, Indiana, USA. Protektor for en lang række danske institutioner og organisationer. Har tidligere arbejdet som børsmægler i Hong Kong og som vicedirektør i GT Management, Hong Kong.

Foto: Bax Lindhardt

Pressehenvendelser om bogen til:
PR Konsulent, Politikens Forlag
Helle Skov Wacher
M: helle.s.wacher@jppol.dk
T: +45 30 67 28 82
 

Gå til News