Gør ikke skade
Hør uddrag

Gør ikke skade

Henry Marsh

Don Max
Hvordan føles det at stå med et andet menneskes liv i hænderne, at skære i det stof, der skaber tanke, følelse og fornuft? Med andre ord: Hvordan er det at være hjernekirurg?
 
Hvordan er det at arbejde med en så lille fejlmargin og samtidig måtte slås med systemerne? Hvordan træffer man det svære valg om at operere og behandle eller lade være? Og hvordan lever man med konsekvenserne, når det går galt?
 
Som nyuddannet læge opdager Henry Marsh sin passion for hjernekirurgi og står i dag ved enden af sin karriere som en veteran på området. I sine opsigtsvækkende og strålende anmeldte erindringer fortæller han om en lang og usædvanlig karriere – i et dybt engageret og personligt perspektiv.

Med sjælden oprigtighed og klarsyn fortæller han om sit arbejde og sit liv. Om forholdet til patienterne – de mennesker, hvis liv han bogstaveligt står med mellem hænderne. Om den hårfine grænse mellem succes og fatale fejltrin. Om vores forhold og forventninger til livet, døden – og lægerne. Om hvordan det er hver dag at stå med et så vidtrækkende ansvar – og samtidig ofte måtte kæmpe med systemets træghed og mangler. Og om sine rejser til Ukraine, hvor han opererer under helt anderledes vilkår.
Læs mere
Vælg udgave:
 e-bog (epub)
 p-bog (hæftet)
 p-bog (hæftet)
Belastning...
DKK 99
Sideantal: 294
ISBN: 9788793323032
Format: ePub
E-bog Udk. 17. March 2016
Beskyttelse: Digital vandmærkning
Forlag: Don Max
Oversætter: Jakob Levinsen
Anmeldelser og omtale
 
 
 
 
 
 
-  Jyllands-Posten, Lone Nørgaard
En gudsbenådet formidler. ”Gør ikke skade” er en sjælden læseoplevelse.
 
 
 
 
 
-  Kristeligt Dagblad, Michael Bach Hansen
En stor læseoplevelse og samtidsdiagnose. (…) En dybt inspirerende bog.
Bogblogger.dk
Fascinerende læsning … Marsh fortæller vedkommende om sit arbejde med at bore gennem kraniet og åbne op til en hjerne, hvor der er millimeter at operere på, og hvor risikoen for at beskadige livsnødvendige hjerneceller for at fjerne en tumor er overhængende stor … Marsh behandler i bogen også emner som etik og moral, et sundhedsvæsen som nogle gange fungerer og nogle gange ikke, drømme som slukkes, men også håb der tændes. Læs mere
 
 
 
 
-  Borough of Books
En super spændende og interessant biografi, der giver masser af indsigt i både hjernekirurgi og sundhedsvæsenet generelt. Bogen bliver aldrig tør eller kedelig, og alt er forklaret i et forståeligt sprog - man skal med andre ord ikke være læge for at kunne nyde denne bog.
Financial Times, Karl Ove Knausgård
Sand oprigtighed på et uventet sted.
Weekendavisen, Kristian Ditlev Jensen
Marsh skriver fantastisk godt, og han er en fremragende formidler.
Information, Georg Metz
Fascinerende erindringer (…) Hvad der gør Henry Marshs bog så enestående, og det er den og meget læseværdig, er forfatterens oprigtighed
Focus
Dette er en ekstraordinær bog af en ekstraordinær mand.
Independent
En forbløffende erindringsbog (…) Et fremragende og uforglemmeligt værk
Sunday Times
Elegant, delikat, farlig og dybt meningsfuld.
Daily Mail
En usædvanligt oprigtig bog (…) Henry Marshs patienter er levende, individuelle personer – han får os til at føle, at vi kender dem.
Downloads
TOP  ▲
Andre bøger af Henry Marsh
Hverken solen eller døden
Hele sit professionelle liv har Henry Marsh stået på kirurgiens frontlinje, Læs mere