Glasslottet
Hør uddrag

Glasslottet

Jeannette Walls

Hr. Ferdinand
Glasslottet udkom til strålende anmeldelser i 2005, er oversat til over 20 sprog og har ligget mere end syv år på New York Times bestsellerliste. Bogen udkom første gang på dansk i 2011 og foreligger nu i en ny paperback-udgave.

Jeannette Walls voksede op med sine forældre, hvis idealisme og stædige insisteren på ikke at tilpasse sig var deres forbandelse så vel som deres redning. Rex og Rose Mary Walls lever som nomader med deres fire børn, flytter mellem ørkenbyer i USA og camperer i bjergene.

Rex er en karismatisk og genial mand, som, når han er ædru, erobrer sine børns fantasi, lærer dem fysik, geologi og sidst men ikke mindst at omfavne livet uden frygt. Rose Mary maler og skriver og har svært ved at udholde det ansvar, der er forbundet med en familie. At tilberede et måltid, som bliver spist på et kvarter, tiltaler hende på ingen måde, når hun i stedet kan male et billede, som måske vil vare evigt.

Da det romantiske ved nomadelivet falmer, trækker familien Walls sig tilbage til en trist mineby, stedet Rex har forsøgt at flygte fra hele sit liv. Familien går mere og mere i opløsning, og Jeannette og hendes søskende må klare sig selv; de sulter, de er møgbeskidte, de fryser og bor i et faldefærdigt hus uden vand og el. Men de klarer sig og kommer videre.
Læs mere
Vælg udgave:
 e-bog (epub)
 lydbog (download)
 p-bog (paperback)
Belastning...
Link to Saxo
DKK 140.00
Sprog: Dansk
Sideantal: 400
ISBN: 9788740043525
Format: 145x220
Udk. 18. October 2017
3. udgave, 2. oplag
Indbinding: Paperback
Forlag: Hr. Ferdinand
Omslagsgrafiker: Jon Asgeir
Oversætter: NGAC ApS
Anmeldelser og omtale
 
 
 
 
 
 
-  Sidses bogreol, Sidse Cordes
Glasslottet” er en, på mange måder, fantastisk bog. Man kommer igennem hele følelsesspektret når man læser den: vrede, undren, kærlighed, sorg og sympati for familiens medlemmer.
 
 
 
 
 
 
-  Livet i dukkehuset, Sascha Jensen
En af de største og bedste romaner, jeg har læst i år. (…) "Glasslottet" er så fremragende en fortælling om en piges opvækst på godt og ondt, at jeg blev slugt med fra første side
 
 
 
 
 
-  This Fictional Life, Louise
Jeannette Walls er en skidedygtig forfatter, der formår at skrive bogen med så meget hjertevarme, at du som læser ikke går psykisk ned over, hvor slem hendes barndom og ungdom har været..
 
 
 
 
 
-  Ord fra en bibliofil, Ann-Kristine Hald
velskrevet memoir om en familie af drømmere, som må forsøge at indordne sig normerne og som må kæmpe for at overleve og for deres drømme i en sådan grad, jeg ikke tidligere er stødt på indenfor biografi og memoir genren.
 
 
 
 
 
-  Litfix.dk, Julie Rasmine Larsen
Jeg var fanget fra første side. Walls skriver rammende, kontant og rørende, så man som læser ikke kan undgå at komme helt ind under huden på karaktererne (…) en af årets bedste udgivelser!
 
 
 
 
 
-  Ruskjærs bøger, Christian Ruskjær
Har du læst en bog, hvor du tænkte WOW. Sådan havde jeg det med "Glasslottet".
 
 
 
 
 
-  En bognørds skriblerier , Mette Eline Pedersen
”Glasslottet” er en fantastisk velskrevet og rørende erindringsbog, som kravler ind under huden på en og bider sig fast. Da jeg havde læst den sidste sætning, sad jeg et øjeblik bare lige og krammede bogen lidt, for jeg vidste slet ikke, hvad jeg skulle gøre eller sige.
IB by Heart, Hanneheidi Ankersen
Teksten: Den er simpelthen så dejlig, god, fin, medrivende, chokerende, inderlig, ægte og “genudsendelsesværdig” (…) LÆS DEN VENNER
Glasslottet - film-trailer
Jeannette Walls voksede op med sine forældre, hvis idealisme og stædige insisteren på ikke at tilpasse sig var deres forbandelse så vel som deres redning. Rex og Rose Mary Walls lever som nomader med deres fire børn, flytter mellem ørkenbyer i USA og camperer i bjergene.
Downloads
TOP  ▲
Andre bøger af Jeannette Walls
Utæmmet liv
Utæmmet liv er et bevis på, at virkeligheden til tider overgår fiktionen.  Læs mere