Gaven til maven
Hør uddrag

Gaven til maven

Spis dig til bedre fordøjelse med glutenfri mad

Anette Harbech Olesen

Politikens Forlag
Er du plaget af oppustethed, mavesmerter, diarré eller forstoppelse, træthed, ledsmerter eller eksem, så kan du hente hjælp i bogen Gaven til maven. Nyere forskning peger på, at noget i maden kan være skurken. Korn som hvede, rug og byg kan nemlig udfordre din fordøjelse i et langt større omfang, end man hidtil har anslået. Ikke nødvendigvis på grund af deres indhold af proteinet gluten, der er kendt for at være en ballademager, men også fordi visse kostfibre og andre komponenter i korn kan genere tarmen, blandt andet hos den cirka en million danskere, der lider af irritabel tarm.

Det kan være forklaringen på, at så mange mennesker får det markant bedre, når de holder op med at spise glutenholdig mad, også selvom de ikke lider af glutenallergi. Langt hen ad vejen er det nemlig de samme madvarer, der indeholder gluten og de andre komponenter i korn, som stadig flere mennesker kæmper med at fordøje. Derfor kan en glutenfri levevis ofte være en god vej at vælge.

I dag er det muligt at købe glutenfrit mel, brød, pasta og andre kornprodukter af høj kvalitet helt uden gluten eller de kornfibre, som kan skabe problemer for mange.

Gaven til maven er den store guide til, hvordan man bedst navigerer uden om de madvarer, der udfordrer maven og tarmen, og samtidig får masser af sunde, sikre fuldkorn, madglæde og nydelse. Anette Harbech Olesen har talt med tarmforskere og speciallæger over hele verden og på baggrund af den seneste videnskab skrevet denne bog og komponeret 68 vidunderlige madopskrift er, der kan skabe ro i tarmen.

Og måske rækker gevinsten endnu længere? Forskere kommer til stadighed på sporet af nye sygdomme, som har relation til kroppens problemer med at fordøje gluten og andre dele af korn. Nogle mener, at den voldsomme vækst i forekomsten af autoimmune sygdomme, eksempelvis gigt- og stofskiftesygdomme, type 1-diabetes og sklerose, kan hænge sammen med de skader, som gluten kan anrette på tarmvæggen.
Læs mere
Vælg udgave:
 lydbog (download)
 e-bog (epub)
 p-bog (indbundet)
Belastning...
Link to Saxo
DKK 199.00
Sprog: Dansk
Sideantal: 264
ISBN: 9788740072907
Format: ePub
E-bog Udk. 07. September 2021
Beskyttelse: Digital vandmærkning
Forlag: Politikens Forlag
Anmeldelser og omtale
 
 
 
 
-  hendejensen.dk
Topkarakterer for informationsmængde.
Downloads
TOP  ▲
Andre bøger af Anette Harbech Olesen
7 veje til et langt liv
Ny forskning viser, at vi selv kan være med til at forhale Læs mere
Spar & spis
Det er blevet dyrere at leve, og blandt andet priserne på mad er steget Læs mere