... tilbage til mænd med værktøjet i orden.
Fordi den er overskuelig, overambitiøs på den gode måde, ekstravagant og alligevel fuldstændig ukrukket på samme tid. Og så kan den få dine tænder til at løbe i vand og mave til at knurre på under to sekunder.
Her i den lange, lange mørke vinter er det godt at tage fat i grillen og tilberede f.eks. Gastromændenes grillede kalvehjerte med chimichurri og grillede kartofler. Det er mums for både mænd og kvinder. Wienerschnitzelen får også lige en drejning, der bestemt ikke gør den kedeligere. I det hele
taget er der tænkt mange gode tanker omkring kogekunstens klassikere. Jeg er f.eks. ret vild med Gastromændenes sønderjyske surrib, som sagtens kan spises til andet end herrefrokoster.
Læs mere
”Den oser af maskulinitet både i tekst, billeder og opskrifter … Jeg er vild med bogen. Med jargonen, livsglæden og kærligheden til god mad og lækre råvarer … Jeg kommer til at bruge bogen til at finde inspiration til at sammensætte råvarer og smag, og så er det bare en lækker bog, man kun kan blive
glad i låget af at kigge i.”
Læs mere
” … ærlig talt, det er en hammer god bog, det er mad lige ud af landevejen, fyldt med god smag, og det sender minder tilbage til søndagsmiddagene hos vores bedsteforældre. Det er mad, som vores bedstemødre lavede den, bare bedre. Mine varmeste anbefalinger.”
Kogebogen indeholder omkring 80 opskrifter på forskellig mad og drikke, der både er sundt og lækkert og tilberedt på mange forskellige måder. Samtidig er der viden at hente om vine, køkkenredskaber og meget andet.
Kogebogen Gastromand er en rigtig mandekogebog … Og ærlig talt, det er en hammer god bog, det er mad lige ud af landevejen, fyldt med god smag, og det sender minder tilbage til søndagsmiddagene hos vores bedsteforældre. Det er mad, som vores bedstemødre lavede den, bare bedre. Mine varmeste
anbefalinger og en suveræn gaveide til familiens mandlige medlemmer.
Læs mere
Indpakningen er lækker - simpel hardback med flot kobbertryk. Præsentationen er indbydende. Opskrifterne er prydet med lækre billeder af maden i en ret så æstetisk servering, så også her bliver der kælet for maden og ikke kun, når det gælder råvarer og tilberedning.
Jeg er vild med bogen. Med jargonen, livsglæden og kærligheden til god mad og lækre råvarer.”
Hvem har ikke lyst til at proppe sig med brasiliansk kødgryde med bacon, kylling, bønner og chorizopølse? Eller en autentisk irish stew?... Afslutningsvis er der blot til bage at sige, at jeg ingen problemer har med at spise og drikke som en mand, hvis det betyder, at jeg får lov at spise mig gennem
alle de fantastiske opskrifter i Gastromands kogebog. Mums – og skål!
Læs mere
Hele vejen igennem bogen er der lækre illustrationer, både gamle plantetegninger og nyere fotos - fællesnævneren er at det er pisseflot og at kvaliteten i trykket er i top. Det er en helt igennem lækker oplevelse at blive guidet gennem chiliens verden af Chili Klaus.
Denne bog er tæt på toppen og absolut en af de flotteste kogebøger jeg har set i år.
Der kommer mange kogebøger, men sjældent nogen hvor smag, madglæde og et stort ventende publikum spiller så meget sammen. Denne bog er et must til kogebogssamlingen.
Således grundigt testet, kan det altså konstateres, at bogen rammer sit publikum, og at opskrifterne er gode og inspirerende, så den er hermed anbefalet som julegave.