Gadedreng i jakkesæt
Læs uddrag

Gadedreng i jakkesæt

Kasper Kronenberg

Jyllands-Postens Forlag
Når Anders Dam er ked af det, kan alle i Jyske Banks hovedsæde i Silkeborg se det. Til gengæld er ingen i tvivl, når den ordførende direktør for landets tredjestørste bank har en god dag.
  Historien om Anders Dam er historien om den følsomme type i den sluttede kreds af danske bankdirektører. I en verden, hvor den kolde kredithjerne som oftest er omdrejningspunktet, praktiserer Anders Dam en ledelsesstil, hvor følelserne hænger uden på tøjet, og hvor mavefornemmelsen i lige så høj grad som hans analytiske evner sætter kursen.
 
Anders Dam leder samtidig Jyske Bank på et fundament af stærke værdier, der er tæt forbundet med hans ydmyge,uhøjtidelige, utålmodige, frihedshungrende og skæve personlighed. Sidstnævnte kom bl.a. engang til udtryk, da han hyrede to svenske skuespillere til at spille formand og direktør for en svensk bank, som skulle foregive, at de ville overtage Jyske Bank. Hans formål med set-up’et var at se, hvordan medarbejderne ville reagere på en fjendtlig overtagelse.

Denne bog er fortællingen om en stor strateg i dansk bankvæsen, der nu fylder 60 år, og som har spillet en nøglerolle i samtlige store strategiske begivenheder i finanssektoren de seneste 20 år. Han var således dybt involveret i både tilblivelsen af Bankpakkerne samt salget af Totalkredit. Bogen beskriver også den stolte og stædige jyske bank, der af nogle betegnes som et lukket kredsløb, fordi der sjældent lukkes nyt blod og nye
idéer ind i den øverste ledelse. Banken har indledt en voldsom offensiv med købet af BRF Kredit, men medarbejderne er bange for, at Jyske Bank i jagten på storhed har mistet sit helt særlige DNA.

Læs mere
Vælg udgave:
 e-bog (epub)
 lydbog (download)
Belastning...
Link to Saxo
DKK 129.00
Sprog: Dansk
Spilletid: 8T 54M
ISBN: 9788740036398
Format: Download MP3
Lydbog udk. 21. September 2016
Fotograf: Peter Helles Eriksen
Forlag: Jyllands-Postens Forlag
Omslagsgrafiker: Sune Ehlers
Anmeldelser og omtale
 
 
 
 
-  Nordjyske, Lars Løcke
Jyske Banks topchef Anders Dam er alt andet end en traditionel bankchef … Derfor kan det kun blive interessant, når den kyndige finansjournalist Kasper Kronenberg … i bogen ”Gadedreng i jakkesæt” fortæller historien om det omvandrende paradoks Anders Dam.
FinansWatch, Carsten Steno
Gør os meget klogere på, hvorfor banken og dens topchef i manges øjne fremstår som anderledes end de andre. Det handler om selvsikkerhed, stædighed, men også om ”sund fornuft”, som nu er kommet under pres … Medrivende historiefortælling.
Bogsyn
Det her er en af de biografier, der bevæger en. Man bliver rørt. Følelsesmæssigt påvirket. Det er en bog med skarpe rekonstruktioner og dokumentariske skildringer af stærke forløb i den danske finansverden for 20 år siden og til nu, hvor Jyske Bank er en af de helt store spillere i den del af erhvervslivet. Læs mere
Gadedreng i jakkesæt
Når Anders Dam er ked af det, kan alle i Jyske Banks hovedsæde i Silkeborg se det. Til gengæld er ingen i tvivl, når den ordførende direktør for landets tredjestørste bank har en god dag.
Downloads