Gå godt
Læs uddrag

Gå godt

En bog om trivsel, eksistens og gangarter

Mikael Kamber

Politikens Forlag
Bliv smittet af glæden ved at gå og få en dybere forståelse af, hvad det at gå gør ved os mennesker. Lydbogen er indlæst af Mikael Kamber selv, med gæsteoptrædener af skuespillerne Morten Thunbo og Anne Sofie Espersen.

Hvis vi vil forstå os selv som mennesker – hvorfor vi er, som vi er, og hvorfor vi har de behov, vi har – er det oplagt at kigge ned for enden af benene. Mod fødderne. Det mener journalist og forfatter Mikael Kamber. Som han siger: For det var der, det hele begyndte.

Gå godt trækker røde tråde langt tilbage i menneskets tobenede historie og afdækker, at der er en sammenhæng mellem det at gå og det, at det ”går godt”. Vores organisme trives bedst, når vi er i bevægelse. Vi tænker godt, husker godt og får flere hjerneceller, når vi går. Vores sanser er kalibreret til gangtempo. Vi oplever og erkender verden mest intenst, når vi ikke har for meget fart på.

Gå godt tegner også et billede af den tid, vi lever i. På mange måder er det gået os ufattelig godt, siden de første mennesker begyndte at gå på to ben. På en del punkter er det ligefrem gået os for godt. Det høje tempo i det moderne samfund har ført til en række paradokser: Aldrig har vi været så mobile og samtidigt siddet så stille. Vi har rejst i den halve verden, men kender ikke vores nabolag. Aldrig har vi haft så mange kommunikationskanaler og sjældent lyttet så lidt. Vi bliver rigere og rigere, men ikke mere tilfredse. Aldrig har vi været så udviklede og aldrig så tæt på at afvikle os selv. Gå godt handler om, hvordan vi kan genfinde gangtempoet. Både i hverdagslivet og i et større perspektiv. Og forfatterens gåture i selskab med inkarnerede fodgængere som blandt andre Bente Klarlund Pedersen, Tor Nørretranders og Rane Willerslev føjer nye og overraskende perspektiver til vigtigheden af at gå.
Læs mere
Vælg udgave:
 lydbog (download)
 e-bog (epub)
 p-bog (hæftet)
Belastning...
Link to Saxo
DKK 169.00
Sprog: Dansk
Spilletid: 7T 2M
ISBN: 9788740074864
Format: Download MP3
Lydbog udk. 25. January 2022
Indlæst af: Anne Sofie Espersen, Mikael Kamber, Morten Thunbo
Forlag: Politikens Forlag
Anmeldelser og omtale
Naturguide.dk
Det kommer forfatteren rigtig godt fra ... Efter at have læst bogen er jeg ikke i tvivl – jeg skal ud at gå noget mere.
Randiglensbo.dk
Emmer af godt humør og gåpåmod.
Downloads