Fyrste af Norden
Hør uddrag

Fyrste af Norden

En biografi om Christian 2.

Erik Petersson

Få regenter har fået et så tvetydigt eftermæle som Christian 2. For nogle var han tyrannen, den svenske selvstændigheds fjende nummer et og manden bag Det stockholmske blodbad. For andre var han Nordens stærke mand.

Den svenske historiker Erik Petersson fortæller i denne fængslende biografi historien om Christian 2., der var centralt placeret i den drabelige strid, der udspillede sig i Norden i 1500-tallet. En strid, der var afgørende for det Norden, som kom til at forme os helt frem til i dag. Margrete 1.’s samlede Norden – Kalmarunionen – var ved at falde fra hinanden, og Christian befandt sig som ung konge midt i opløsningen. Tiden var præget af religiøse modsætninger, konspirationer og magtkampe. Christian 2. ønskede og kæmpede for et samlet Norden og var skånselsløs i sine bestræbelser. Han ville også reformere samfundet, udvikle handlen og forbedre bøndernes position. Men begge dele skabte ham mægtige fjender.

Det var dem, vinderne, der endte med at skrive historien, og skrive Christians historie, som vi hidtil har kendt den. Erik Petersson gør sig i denne bog fri af eftertidens fortællinger om Christian og fortæller i stedet historie ud fra samtidige kilder. Velkommen til Norden i 1500-tallet!
Læs mere
Vælg udgave:
 e-bog (epub)
 lydbog (download)
Belastning...
Link to Saxo
DKK 149.00
Sideantal: 416
ISBN: 9788740049350
Format: ePub
E-bog Udk. 29. May 2018
Beskyttelse: Digital vandmærkning
Oversætter: Hans Larsen
Anmeldelser og omtale
 
 
 
 
-  Berlingske Tidende , Bent Blüdnikow
Vi har manglet en samlet biografi af Christian 2,. og for læsere, der vil have en spændende fortælling om kongens liv og hans mange kontakter, er Erik Petersson bog faktisk rigtig god læsning.
Bogblogger.dk
En god biografi er altid interessant, og Erik Petersson skal have stor ros for at lade Christian d. 2.’s tid stå så klart for læseren. Derudover er det lidt af en øjenåbner at læse en svensk biografi af en dansk unionskonge, fordi historien ser anderledes ud når den fortælles fra hinsidan, også selvom Petersson gør sig umage for at nuanceret det traditionelle svenske fjendebillede. Læs mere
Lektørudtalelse
En underholdende og velskrevet biografi, som gør 1500-tallet levende for læseren.
Historie-online.dk, Anders Ellegaard
Bogen er en længe savnet biografi om Christian 2. Der har ligget et kæmpearbejde bag den. Læs den i stedet for krimier og lufthavnslitteratur. Den er dødspændende.
Litteratursiden.dk
En velfortalt populærvidenskabelig biografi, der med udgangspunkt i samtidige kilder tegner et nuanceret billede af den forkætrede konge … Det er forfriskende at få en så fagligt velfunderet biografi om Christian 2. i en stil, der er meget langt fra den tørre fagprosa.
Radio Update, Hanne Bærenzen
Hvis man gerne vil læse en levende og engagerende skildring af Christian 2., hvor fokus ikke (kun) er på blodbadet i Stockholm, men nok så meget på hele kongens liv og på hans arbejde med ny lovgivning, nye initiativer og fremsynede visioner på et væld af områder, så er bogen et godt bud med vinkler , der mange gange har været overset. Læs mere
Information, Joachim Lund
Vi er så langt fra traditionel historieskrivning, som vi nærmest kan komme, uden at det bliver fiktion. Det har tydeligvis været forfatterens mening at gribe sagen an på en ny og utraditionel måde, og det er meget forfriskende.
Downloads