Fri os fra alle herskere
Hør uddrag

Fri os fra alle herskere

De nye monopoler vs. folkets vilje

Barry C. Lynn, Olivia Hartvig Lund Helio

Jyllands-Postens Forlag
Barry C. Lynn, en af Amerikas mest fremtrædende samtidstænkere, giver os en tydelig illustration af, hvor grelt det står til med friheden, efter den er blevet overtaget af Amerikas nye giga-monopoler.
  Amerikanere tørster efter frihed, og diskussioner om hvor meget frihed der skal til for at købe et våben, få en abort, gifte sig af kærlighed eller skifte køn fylder meget i medierne. Kampen for frisættelse fra statens reguleringer og oprør mod regeltyranni er et ideal for mange.Alligevel begynder amerikanerne først nu at indse det, som måske er den største trussel mod frihed i flere århundreder: Den ekstreme og hurtigvoksende koncentration af økonomisk magt. Store monopoler kontrollerer i dag næsten alle hjørner af den amerikanske økonomi. Konsekvensen er ikke kun lavere lønninger og højere priser, hvilket er et naturligt resultat af magtens og velstandens koncentration på meget få hænder. Også arbejdskraftens mobilitet, muligheden for at starte små virksomheder og se dem blomstre er udfordret. Kombineret med de store onlinemonopoler som Google og Amazons fremgang, skabes der grobund for en verden, hvor få, store konglomerater dels forringer den almindelige borgers generelle livskvalitet gennem dårligere lønninger og vilkår på arbejdspladsen, dels dikterer hvordan borgerne tænker, hvem de kommer i forbindelse med, og hvilket billede af omverdenen de præsenteres for. Hvordan stemmer det overens med USA’s fremherskende frihedsideal? Det undersøger Barry C. Lynn i Fri os fra alle herskere.

Læs mere
Vælg udgave:
 lydbog (download)
 e-bog (epub)
 p-bog (hæftet)
Belastning...
Link to Saxo
DKK 300
Sprog: Dansk
Sideantal: 352
ISBN: 9788740072518
Format: 145x220
Udk. 22. March 2022
1. udgave, 1. oplag
Indbinding: Hæftet
Forlag: Jyllands-Postens Forlag
Omslagsgrafiker: Sofie Winding Studio
Oversætter: Anders Bruhn Kristensen
Anmeldelser og omtale
 
 
 
 
 
-  Jyllands-Posten
Suveræn bog
Weekendavisen
Letlæst, velresearchet og stærkt illuminerende
Bogsyn.dk
Forfatteren synliggør på en vanvittig spændende og letlæselig måde, hvor en ekstrem og hurtigvoksende koncentration af økonomisk magt på kort og lang bane er begrænsende for individets frihed.
Downloads