Frelseren fra Hvidovre
Hør uddrag

Frelseren fra Hvidovre

Kaspar Colling Nielsen

Politikens Forlag
Europa er i undtagelsestilstand. Økonomiske kriser, pandemi og klimaforandringer hærger, og for at det ikke skulle være nok, så går Vesuv pludselig i udbrud. Det er det største vulkanudbrud i flere tusind år, og en gigantisk askesky indhyller kontinentet i et konstant mørke. Folk dør på gaden af nye og mere aggressive coronavarianter, millioner af fugle falder døde til jorden, og på Gammel Kongevej er der åbnet et surdejshotel, hvor man kan få passet sin surdej, når man er på ferie. Dommedag er nær.

I denne afgørende stund for menneskeheden viser forskellige uafhængige analyser, at én mand kan redde verden. Denne mand er lidt overraskende den 48-årige fallerede digter Allan Thornbum, der bor til leje i en kælderlejlighed i Hvidovre. Til hverdag er han trafiktæller på Rødovrevej, og i sin fritid kommenterer han digte, som han har lånt på biblioteket. En dag banker den to meter og fem høje og hærdebrede socialdemokratiske statsminister, Bianca Didriksen, på hans dør og bønfalder ham om hans hjælp. Hun forklarer ham, at eksperter i finansministeriet har regnet sig frem til, at Allan tilsyneladende kan løse alle verdens problemer, hvis han skriver et digt, bare ét enkelt digt. Men det gider Allan kraftedeme ikke!

Frelseren fra Hvidovre er en grotesk bidende, højaktuel og samfundssatirisk roman om et samfund, der ikke længere magter at løse sine problemer.
Læs mere
Vælg udgave:
 lydbog (download)
 e-bog (epub)
 p-bog (indbundet)
Belastning...
Link to Saxo
DKK 199.00
Sprog: Dansk
Sideantal: 304
ISBN: 9788740075700
Format: ePub
E-bog Udk. 29. October 2021
Beskyttelse: Digital vandmærkning
Forlag: Politikens Forlag
Anmeldelser og omtale
Bogsyn.dk
En verden på vej til at vælte vil også kunne reddes af absurditeter, småting og tilfældigheder. Det er det, forfatteren har blik for, og det er det, der gør bogen så eksemplarisk rammende og god til at få forstand af.
Downloads
TOP  ▲
Andre bøger af Kaspar Colling Nielsen
Klimahistorier
Adam Price, Anders Abildgaard , m.fl.
Hvordan kommer vi igennem den grønne omstilling? Bliver vi reddet af Læs mere