Fra min faders skygge
Læs uddrag

Fra min faders skygge

Danni Travn, Sebastian Klein

Politikens Forlag
Fra min faders skygge er Sebastian Kleins åbenhjertige og rå fortælling om at vokse op i skyggen af sin berømte fars op- og nedture. En universel historie om en far og en søn.
 
Sebastian tager læseren med ind i et barndomshjem, som aldrig var helt som andre børns. Han var drengen, der legede under bordet, mens stribevis af kendte danskere holdt møder om nye film, teaterstykker og tv-serier.
 
Bogen handler om skaberkraft, berømmelse, succes og fest. Men også om dæmoner, fiasko og skandale. Det er historien om at vokse op som enebarn midt i et passioneret ægteskab mellem den sky Jesper Klein og den kulørte Lykke Nielsen. Og om at stå alene med først ansvaret for og siden med tabet af de to forældre. En ærlig og lige dele morsom og tragisk bog præget af kærligheden til et menneske, som har efterladt uslettelige spor.
Læs mere
Vælg udgave:
 e-bog (epub)
 lydbog (download)
 p-bog (indbundet)
Belastning...
Link to Saxo
DKK 129.00
Sprog: Dansk
Spilletid: 6T 50M
ISBN: 9788740035865
Format: Download MP3
Lydbog udk. 26. October 2016
Forlag: Politikens Forlag
Omslagsgrafiker: Imperiet
Anmeldelser og omtale
 
 
 
 
 
 
-  Bogfriisen.dk
Men mest og altoverskyggende er det Sebastians Kleins utroligt kærlige portræt af sin far, pakket ind i usvækket stolthed og respekt. Bogen er ærlighed og alvor i begavet forening – naturligvis ikke uden humor og mange anekdoter… En fantastisk bog uden spor af ynk eller offerrolle, men derimod en masse liv – helt uden filter. I usvækket begejstring og eftertænksomhed – tak for læseoplevelsen. Læs mere
 
 
 
 
 
 
-  Annes Bogblog, Anne Poulsen
Denne bog fortjener alle de stjerner den kan få!
Jeg kunne med det samme fornemme hans person i de ord og sætninger som fyldte bogens sider. Med levende beskrivelser og fortællinger får han fortalt om sin fars opvækst, hans vej op ad karrierestigen og om ægteskabet og familielivet der tog form i familiens hjem Billenborg. Når Sebastian fortæller historier om sin far, så kan jeg ikke lade være med at genkalde mig Jesper Klein's stemme og fremkalde hans lidt skæve og drillende smil, som man ofte så på tv. På den måde formår Sebastian med sine ord at holde sin fars ånd i live. Læs mere
 
 
 
 
 
-  litfix.dk
Sebastian Klein har begået en rørende, autentisk, troværdig og varm biografi om sin kendte far og sit eget forbillede.
 
 
 
 
 
-  Århus Stiftstidende, Martin Kloster
Sebastian Klein behandler hele vejen igennem siderne sit ophav med respekt og re-fleksion, selv om vi kommer helt ned i krummen ved middagsbordet.
For det er mest af alt en hudløs ærlig historie, som qua sin ærlighed ikke kan undgå at ramme dybt hos læseren.
 
 
 
 
 
-  www.henriettesblog.dk
Jeg kan ikke mindes hvornår jeg sidst har læst en bog, hvor næsten alle hjørner i følelsesregistret blev taget i brug. Glæden, humoren, sorgen, ja endda vreden kunne fra tid til anden anes hos mig. Ingen af delene over bogen, men fordi bogen er skrevet så godt, at jeg som læser selv kunne mærke til de følelser der opstod løbende i fortællingen ... Jeg har givet bogen 5 stjerner, men ville, hvis jeg kunne, med glæde have givet den flere. Læs mere
 
 
 
 
-  Berlingske, Jakob Steen Olsen
Med Sebastian Kleins årvågne barneblik – siden den smertefuldt ansvarlige voksnes – får vi en ærlig og meget personlig bog, som fungerer fremragende på alle de planer, man forlanger af en biografi. Dels former bogen sig som et indblik i hele det offentlige arbejdsmenneske Jesper Kleins vidtforgrenede karriere. Dels kommer vi bag om den facade, han – trods de mange ugebladsartikler – aldrig viste offentligheden.

Det hele fortalt til den dygtige journalist Danni Travn
Læs mere
Bogsyn.dk, Finn Byrgesen
Det vigtige, der står tilbage, når historien er fortalt, og bogen er lukket, er, at det er lykkedes for Sebastian Klein at levere et værk, der er medrivende for alle nysgerrige og udviklende for alle, som tør. Det har uden tvivl været meget terapeutisk for Sebastian at skrive bogen. Hans følelser berører vores egne følelser og sætter noget igang. Og så er det altså noget, der rykker. Der er simpelthen kød på. Hans tanker og udsagn skaber ræsonsans i vore hjerter. Man kan godt mærke en tåre i øjne i visse passager.
DET er godt gået. Hvor meget medforfatteren Danni Travn har været inde over tanker og følelser og fået dem ud af ham, er naturligvis umuligt for os at sige. Men uanset hvad så skal han også nævnes her. For han har medvirket til en biografi så stor, så følelsesmættende og så engagerende.
Læs mere
Lektørudtalelse, Louise Hede
ET virkelig velskrevet indblik i Jesper Kleins private og professionelle liv, og interessant læsning hvad enten man kender Klein tilbage fra dansk film, tv og teater, eller man, som en del af den yngre generation, kun kender ham som Hr. Bertramsen fra Pyrus-julekalenderne.. Bogen er en sand kærlighedserklæring fra Sebastian til hans far, til trods for at Sebastian også vælger at inddrage farens mørke sider i fortællingen, bl.a. hans alkoholmisbrug. Læs mere
I min faders skygge
Fra min faders skygge er Sebastian Kleins åbenhjertige og rå fortælling om at vokse op i skyggen af sin berømte fars op- og nedture. En universel historie om en far og en søn.
Downloads
TOP  ▲
Andre bøger af Danni Travn, Sebastian Klein
Jeg er kommet for at synge
Lis Sørensen har lagt stemme til danskernes liv i fem årtier. Nu giver hun Læs mere
Forsvar
Kom med bag kulissen i de danske retssale og arresthuse med landets mest Læs mere